Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

20. 01. 2015. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Z. Mihajlović: Modernizovana fabrika vode do kraja godine

Do kraja godine biće modernizovana fabrika vode Petar Antonijević u Užicu, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović tokom posete Užicu. Mihajlovićeva je Gradu uručila lokacijsku dozvolu za obnovu i dogradnju fabrike vode na Cerovića brdu.

Radovi na prvoj fazi obnove i dogradnje fabrike za prečišćavanje pijaće vode Petar Antonijević na Cerovića brdu biće završeni do kraja godine, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, tokom posete Užicu.

Užički Vodovod je dobio lokacijsku dozvolu, što je neophodan korak ka rešavanju problema grada sa snabdevanjem zdravom pijaćom vodom.

-         Bilo je važno da postoje određeni papiri, da se ne desi kao sa gasnim stanicama iz 2008. godine, da se naprave bez građevinskh dozvola, bez ijednog papira, pa da se posle toga čeka. Mi ćemo se potruditi da prvo završimo sve što se tiče birokratije i administracije. Ne sme da bude nikakvih prepreka i sve mora da se uradi brzo. Ja preuzimam obavezu na sebe da ću pomoći da se to sredi, rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

Obnova i dogradnja fabrike vode Petar Antonijević košta oko 2,8 miliona evra.  Mihajlovićeva je rekla da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbediti novac za prvu fazu radova u Užicu.

-         Ministarstvo građevinarstva ima deo budžeta koji je namenjen lokalnim samoupravama. Izvori finansiranja u narednim fazama su i Direkcije za vode, Srbija voda. Zdrava pijaća voda u Užicu je naš prioritet. Ima li šta važnije od toga da ljudi imaju čistu i higijenski zdravu vodu, istakla je Mihajlovićeva.

Tenderi za prvu fazu modernizacije fabrike vode Petar Antonijević počinju krajem aprila, građevinski radovi krajem juna.

-         Zahvaljujući lokacijskoj dozvoli, Institut Jaroslav Černi će brzo završiti glavni projekat. Na osnovu njega i dve studije koje investira naš Vodovod, bićemo u prilici da do kraja aprila krenemo sa tenderima, sa skraćenim postupkom jer nam to obezbeđuje vanredna situacija koju zadržavamo. Verujemo da do kraja godine, uz puno učešće Vlade, kada su u pitanju finansije, imamo rekonstruisanu fabriku vode i dugoročno rešen problem snabdevanja grada sa zdravom, higijenski ispravnom vodom, rekao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica. 

Komentari (5)

ostavi komentar
sre

21.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 14:49

Re:

Tačno.Koliko samo naroda boluje,a zdravstveno osoblje ljutito zbog gužvi i povećanog obima posla.A smanjena im zarada.

Odgovori
sre

21.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 08:07

Vujic zna

Vujic zna kako da se modernizuje fabrika!

Odgovori
uto

20.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 19:39

GALERIJA

Koja galerija "likova"...!!!

Odgovori
uto

20.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 15:33

Vićko

Može li bilo koja fotografija u gradu da se napravi bez Drndarevića na njoj?

Odgovori
uto

20.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 13:37

HEMIJA

SPREMITE SE DRAGI UZICANI ZA PUUUUUNO HEMIJE U VASOJ VODI !!!!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage