Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

05. 06. 2012. Užice

Autor: Aleksandra Ranković Izvor: Radio Luna

Da li i gde letuju Užičani?

Duga i hladna zima, povećane obaveze na poslu i u porodici, kišovito proleće, stvaraju potrebu da otputujemo u tople krajeve. Leto je na pomolu a nama su sve tanji novčanici i strpljenje. Užičani imaju dilimu da li će ići na godišnji odmor.

Za mnoge Užičane, potreba za godišnjim odmorom ujedno je i porodični stres. Nedostatak novca i vremena, glavni su razlozi za brigu. Kako uklopiti odmor sa partnerom, koju turističku destinaciju odabrati, kojoj agenciji ukazati poverenje, samo su deo dilema naših sugradjana. Većina sugradjana sa kojima smo razgovarali verni su Crnoj Gori ili uopšte neće putovati.

I dok mnogi tragaju za mestom pod Suncem koje puno ne košta, Aleksandar Ristić preko dve decenije uživa u prirodnim lepotama Kokinog Broda. Idealno letovanje porodice Ristić podrazumeva mir, čist vazduh, blizinu jezera i druženje sa decom i prijateljima. Šta to ima Kokin Brod što nemaju egzotični meridijani, poverio nam je Aleksandar Ristić.

Mnogi Užičani koji se odluče na putovanje, poverenje su ukazali Turističkoj agenciji Ruva Turs. Dubravka Lečić, vlasnica agencija rekla je za Radio Lunu da, bez obzira na ekonomsku krizu, Rivini putnici letuju na nivou od prošle godine.

Radio Luna: Da li i gde letuju Užičani?

Dubravka Lečić: Ova godina je i finansijski i klimatski teška. S obzirom na kišovito proleće, nismo očekivali uspešnu predsezonu. Analizirajući prodate andžmane van sezone u odnosu na prošlu godinu,naši putnici letuju na nivou od prošle godine. Zadovoljni smo brojem prodatih aranžmana u predsezoni.

Radio Luna: Gde su Užičani letovali u predsezoni?

Dubravka Lečić: Najviše interesovanje putnika u predsezoni, kao i ranijih godina, bilo je za Grčku.

Radio Luna: Da li Užičani radije letuju na moru, planini ili u banji?

Dubravka Lečić: Naši putnici najčešće letuju na moru. Mnogo je veće interesovanje za more nego za banje i planine. Mi živimo u planinskom kraju, u okolini imamo lepe planine koje posećujemo vikendom ili u ličnoj režiji.

Radio Luna: Koje su najprodavanije turističke destinacije u Vašoj agenciji' Zašto se putnici za njih opredeljuju?

Dubravka Lečić: Uz Grčku, koja je omiljena destinacija Užičana, kod nas se dobro prodaju aranžmani za Crnu Goru, Tursku, Tunis, Egipat, Španiju i Italiju. Odabir destinacije zavisi od strukture gostiju. Mladi se opredeljuju za kupanje na moru, zabavu i noćni provod. Porodice sa decom traže mirnija mesta, na obali čistog mora, koja nisu daleko od Užica. Starija populacija putnika voli da se odmara na početku ili kraju sezone. Tada nema gužvi, nisu visoke temperature vazduha kao ni cene.

Radio Luna: Šta savetujete Vašim putnicima pred polazak na odmor?

Dubravka Lečić: Osim dobrog raspoloženja, moj savet je da obavezno uplate medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. To nije visok novčani izdatak za kućni budžet.

Uz dobro raspoloženje, bez obzira gde putujete, savet Radio Lune je da sa sobom povedete pozitivne ljude. Samo dobra energija, bez pritisaka, Vaš odmor će učiniti prijatnim. Srećan put i dobar provod!

Turistička agencija Riva Turs Užice

Petra Ćelovića 23

031 500 660

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage