Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

05. 02. 2019. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Cisterne u Užicu od 11. februara

Od 11. februara voda u vodovodnoj mreži biće za sanitarno-higijenske potrebe, dok će se građani, privreda i ustanove pijaćom snabdevati iz cisterni ili isporukom flaširane vode.

Gradsko veće Užica i Gradski štab za vanredne situacije su, na zajedničkoj sednici, usvojili Plan za sprovođenje vanrednih aktivnosti na isporuci pijaće vode. Planom su, navode, tačno definisane mere koje će se primenjivati u periodu prelaska sa vodosnabdevanja sa Sušičkih vrela na sistem akumulacije Vrutci.

Podsetivši da je prvo uzrokovanje prerađene vode za osnovnu i V analizu sa akumulacije Vrutci obavljeno 1. februara, direktor Vodovoda Duško Ljujić i dr Olivera Janjić iz Zavoda za javno zdravlje Užice su saopštili da dosadašnji rezultati analiziranih parametara pokazuju da je prerađena voda zadovoljavajućeg kvaliteta.

Konačni rezultati V analize koje užički Zavod za javno zdravlje radi zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd biće gotovi 8. februara. 

Od 11. februara, najavljuju da će voda sa akumulacije Vrutcvi biti puštena u vodovodnu mrežu. Iz slavina će teći voda za sanitarno-higijenske potrebe, dok će se građani, privreda i ustanove pijaćom snabdevati iz cisterni i isporukom flaširane vode.

-         Posle tri uzastopne zadovoljavajuće analize, koje će izvršiti Zavod za javno zdravlje, republički sanitarni inspektor će moći da proglasi vodu sa akumulacije Vrutci pijaćom vodom koja odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, navode iz Gradske kuće.

Gradonačelnik Tihomir Petković je podsetio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture investiralo 650 miliona dinara u rekonstrukciju i dogradnju postrojenja Petar Antonijević, a da su Grad Užice i Vodovod uložili 80, odnosno 50 miliona dinara. Postrojenje na Cerovića brdu, podsetimo, pušteno je u probni rad 3. januara ove godine uz korišćenje sirove vode sa Sušičkih vrela.

-         Sada su se konačno stekli svi uslovi da se najkasnije do 20. februara građani i privreda snabdevaju zdravom pijaćom vodom sa akumulacije Vrutci, istakao je gradonačelnik.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage