Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

01. 02. 2019. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Voda sa Vrutaka uspešno do Cerovića brda

Građani pili zdravu pijaću vodu, nije bilo prekida vodosnabdevanja prilikom prvog probnog puštanja vode iz akumulacije do fabrike Petar Antonijević

Užički JKP Vodovod je saopštio da su noćas, uz projektantski tim iz instituta Jaroslav Černi, uspešno probno pustili vodu iz akumulacije Vrutci do tehnološke linije rekonstruisane, dograđene fabrike vode Petar Antonijević na Cerovića brdu. Vodu, koja nije ulazila u vodovodnu mrežu, uzorkovali su i ispustili je u kišnu kanalizaciju.

-         Nije došlo do prekida u snabdevanju vode ni u jednom delu vodovodnog sistema jer su u četvrtak 31. januara 2019. godine u poslepodnevnim i večernjim satima  svi rezervoari u gradu bili do maksimuma napunjeni vodom sa Sušičkih vrela i upravo ta voda koristila se za snabdevanje građana i privrede. Dakle, sve vreme u vodovodnu mrežu isporučivala se zdrava pijaća voda u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ističe u saopštenju direktor užičkog Vodovoda Duško Ljujić.

Distributivni vodovodni sistem se ponovo vratio na izvorište Sušička vrela. Koristiće ga dok rezultati uzorkovane vode sa Vrutaka ne ukažu na njen dobar kvalitet. Potom će, kako su juče najavili, uslediti desetodnevni period kada će građani Užica vodu sa Vrutaka koristiti za sanitarno- higijenske potrebe, a za piće vodu iz cisterni.

-         O narednim aktivnostima do konačnog puštanja vode iz akumulacije Vrutci koje se očekuje krajem februara 2019. godine blagovremeno ćemo obaveštavati javnost i sugrađane, dodaje Ljujić pozivajući građane da budu strpljivi.

Podsetimo, pre pet godina je poslednji put tekla sirova voda do Cerovića brda sa akumulacije, zaražene algama cijanobakterijama. Poslednja ispitivanja, kažu u užičkom Vodovodu, potvrđuju da cijanotoksina u akumulaciji nema, odnosno da je neznatna koncentracija algi u akumulaciji koja ni u jednom slučaju, ističu, ne može ugroziti kvalitet vode za piće.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage