Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

08. 10. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Školski domari Priboja na obuci

Obukama korak bliže uštedama i uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji

Domari pribojskih škola i vrtića biće u utorak na obuci kako bi se upoznali sa pojmom energetske efikasnosti i osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, zarad boljeg kvaliteta uslova boravka u školskim i predškolskim objektima i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine.

-         Treneri će obraditi teme energetskih svojstava objekata i energetske efikasnosti, racionalne upotrebe energije, mogućnosti ušteda na jednostavan način, uslova boravišnog komfora u zatvorenim prostorijama, a pored toga će i praktično prikazati rad na mernim instrumentima i sugerisati upotrebu dnevnika potrošnje energije koje bi  domari trebalo da vode, navodi se u pozivu.

Energetski menadžer Priboja i predstavnik Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koja finansira ciklus obuke, obratiće se prisutnima na radionici koja se održava u prostorijama pribojskog Omladinskog centra i Kancelarije za mlade od 9 časova.

Inače, u Priboju se održava prva u nizu obuka domara u školama i vrtićima na temu energetske efikasnosti, u sklopu programa kojeg je Privredna komora Srbije razvila po uzoru na iskustva iz Nemačke i drugih razvijenih zapadnoevropskih zemalja.

Podsetimo, krajem juna su održane pilot obuke koje, uz ovu i još dve serije treninga na pet lokacija širom Srbije, finansira Projekat srpsko-nemačke razvojne saradnje DKTI Energetska efikasnost u javnim zgradama. Taj projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Organizaciju treninga na teritoriji Zlatiborske oblasti logistički podržava BioEn projekat.

Kako se navodi u pozivu, osim polaznika i predavača, treninzima će prisustvovati i predstavnici lokalnih samouprava i energetski menadžeri na lokalu koji će govoriti i o značaju programa te međunarodne sraadnje, kao vida podrške uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji.  

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage