Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

01. 10. 2018. Kosjerić

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Zaštita životne sredine među prioritetima poslovanja Cementare u Kosjeriću

Ulaganja u lokalnu zajednicu u 2017. godini iznosila više od 130.000 evra.

Titan Cementara Kosjerić je predstavila osmi integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu kako bi zainteresovanoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje.

-         Tokom petnaestogodišnjeg rada u okrilju TITAN Grupe, do 2017. godine, naša kompanija je uložila preko 60.000.000 evra u modernizaciju proizvodnje i celog poslovnog procesa, a razvoj lokalne zajednice je podržala iznosom većim od 17.000.000 evra. Smislenim investiranjem u dobrobit radnog i životnog ambijenta, afirmišemo ideju zajedničkog rasta biznisa i društva, koju dokazujemo u svakodnevnoj praksi. Svakako ostajemo na putu stabilnosti i razvoja poslovanja, sa unapređenjem tri segmenta: naših finansijskih rezultata, podrške lokalnoj zajednici i zaštite životne sredine, izjavio je generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić Miroslav Gligorijević.

Zaštita životne sredine predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju Cementare u Kosjeriću. Kako navode iz Titan cementare, upravljanje zaštitom životne sredine određuje vizija ekološke održivosti kojoj su posvećena sistemska ulaganja u efikasno korišćenje vode i energije, očuvanje biodiverziteta i smanjenje emisija sa posledičnim uticajem na klimatske promene.

Posebna pažnja u Izveštaju, kako navode, posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću.

Predstavljeni su podaci Agencije za zaštitu životne sredine, na osnovu rezultata merenja automatske stanice, koji pokazuju da je van grejne sezone vazduh u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima.

-         Podaci o kvalitetu vazduha u Kosjeriću pokazuju da primenom efikasnih mera zaštite, industrija može da funkcioniše bez ugrožavanja zdrave životne sredine, navode iz Titan cementare Kosjerić.

Bezbednost i zdravlje na radu, kako dodaju, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti u poslovanju te kompanije koja teži stvaranju bezbedne radne sredine, bez povreda, u kojoj su bezbednost i zdravlje preduslovi dobrih rezultata svih zaposlenih.

Podsetimo, Titan Cementara Kosjerić je najmlađa i najmanja fabrika cementa u Srbiji koja je počela da radi 1976. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage