Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

10. 09. 2018. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Javni konkurs u susret primarnoj selekciji(AUDIO)

Prijave do 1. oktobra

Grad Užice je raspisao javni konkurs u nameri da finansira projekte lokalnih udruženja i organizacija civilnog društva na temu U susret primarnoj selekciji, a u težnji da se zaštiti životna sredina, podsticanjem primarnog odvajanja otpada i reciklaže i smanjenjem količine otpada koji se odlaže na deponiju.

-         Među specifičnim ciljevima je unapređenje sistema, koji nije na visokoj lestivici u gradu, nažalost. Želimo da čujemo neke nove ideje, inovativne predloge udruženja i organizcija koje se time bave, a koje smo mi negde možda predvideli, a koji će nam u budućem nekom vremenu značiti, kada budemo razvijali i uspostavljali sistem selekcije na čitavoj teritoriji našeg grada, kaže gradski većnik Dunja Đenić.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja sa teritorije grada koja se, prema statutu, bave i zaštitom i unapređenjem životne sredine, ali koja imaju potrebne kapacitete, ljude i opremu, za sprovođenje planiranog projekta.

Poput prošle, i ove godine je za projekte ukupno opredeljeno 300.000 dinara iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

-         Maksimalan iznos po projektu nije ograničen, ali ne sme biti veći od 300.000 dinara, navodi se u javnom konkursu.

Zainteresovana udruženja imaju 20 dana da se odazovu javnom konkursu čiji će ishod biti poznat deset dana kasnije. Udruženja treba da do 15. novembra izabrane ideje sprovedu u delo.

Na deponiju u blizini Užica svakog dana, iz devet lokalnih samouprava, stiže od 300 do 350 tona, uglavnom pomešanog, komunalnog otpada.

Trenutno se na regionalnoj deponiji Duboko selektuje oko sedam procenata otpada. Najveći procenat primarnog razvrstavanja otpada na mestu nastanka, prema rečima Dunje Đenić, imaju Bajina Bašta i Arilje, potom Užice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage