Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

11. 06. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Širi se gasovodna mreža do Bele Zemlje

AD Užice gas planira da postojeću distributivnu mrežu proširi do Bele Zemlje, zbog potreba snabdevanja gasom nove fabrike Prvi partizan koja se gradi u naselju Dautovac

Počeli su radovi na proširenju ditributivne mreže gasovoda preko Zabučja ka Beloj Zemlji, postavljanjem instalacija kroz pešački prolaz ispod pruge i magistralnog puta. 

Radovi neće remetiti odvijanje saobraćaja na magistralnom putu.

-         Prema idejnom projektu, trasa gasovoda od Užica do Bele Zemlje iznosiće oko 15 kilometara i obuhvatiće sve objekte na trasi gasovoda od Užica preko Zabučja i kompletno naselje Bela Zemlja, navodi za RAM mrežu direktor AD Užice gas Milan Sekulić.

Prema najavama Sekulića, polovinom 2019. godine bi trebalo da bude završena prva faza radova na proširenju gasovodne mreže, u dužini od oko osam kilometara, do fabrike Prvog partizana u naselju Dautovac.

Prema procenama, oko 1 500 domaćinstava na toj trasi će imati mogućnost da se priključi na distributivni sistem AD Užice gas-a.

-         Po istim uslovima koji u tom momentu budu važeći u celom gradu, navodi Sekulić i dodaje da će zainteresovani moći da koriste gas kao energent, posredstvom Užice gas- a, završetkom prve faze radova, od grejne sezone 2019/2020.

Trenutno cena priključka za gas u Užicu iznosi 980 evra u dinarskoj protivvrednosti. Prethodnih godina su građani Užica imali mogućnost da domaćinstva priključe na gasovodnu mrežu po duplo nižoj ceni priključka za gas, u sklopu akcije Užice- čistiji grad.

-         O ceni priključka i o odobravanju akcijskih popusta odlučuje skupština AD Užice gas, podseća Sekulić.

AD Užice gas planira da ove godine uradi ukupno 7,8 kilometara gasovoda, kako navodi Sekulić, na celoj teritiriji grada i Gradskoj opštini Sevojno, a bez trase prema Beloj Zemlji.

-         Mreža gasovoda prema projektnoj dokumentaciji je građena u svim delovima grada, tako da su ostale još pojedine manje ulice i sokaci i to pretežno na rubnim delovima Grada, navodi Sekulić odgovarajući na pitanje u kojim delovima grada gasovodna mreža još nije prisutna.

Na distributivni sistem AD Užice gas-a, priključeno je 1010 korisnika, od toga 935 individualnih domaćinstava.

Procenjuje se da na području grada ima oko 16.000 individualnih ložišta. Prema podacima iz Izveštaja o kvalitetu vazduha u gradu Užicu, oko 70 odsto stanovnika koristi drvo i ugalj za grejanje u individualnim ložištima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage