Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

24. 05. 2018. Novi Pazar

Autor: Radio Luna/Beta Izvor: Beta

Ugašeni požari na deponiji smeća kod Novog Pazara

Više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija, ocenio je Omerović.

Ugašeni su požari i sanirana je deponija Golo Brdo kraj Novog Pazara, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća Emin Omerović.

On je u izjavi za Radio Sto plus kazao da je Golo Brdo sada, kako je naveo, sanitarna deponija na kojoj je otpad u potpunosti prekriven slojem zemlje, i na kojoj su ugašeni svi požari, te, kako je ocenio Omerović,  više nema dima i opasnih isparenja i deponija je sada znatno sigurnija.

Sanaciju koja je koštala pet miliona dinara, započela je novopazarska firma Braća Muslić, ali je, posle pogibije radnika, taj posao dovršila firma Zeta iz Lučana.

Omerović je naglasio da će, ukoliko bude rađena sanacija svake godine, na deponiji Golo Brdo moći da se odlaže otpad još sedam do deset godina.

-         Međutim, pošto se radi o 'crnoj ekološkoj tački' na mapi Srbije, mi ćemo paralelno raditi na nalaženju lokacije za novu deponiju koju će koristiti i Tutin i Raška. Već smo stupili u kontakt s ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom i uskoro bi delegacija tog ministarstva trebalo da obiđe Golo Brdo, rekao je Omerović i dodao da bi buduća regionalna deponije ispunjavala evropske standarde.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage