Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

23. 03. 2018. Užice

Autor: Svetlana i Marko Majkić

„Šta god da uradim, njima jednostano nije dovoljno"!

Pomozite sebi da vaš život dobije novi kvalitet!

Sa sastanka, Ljubica se u kancelariju vratila besna. „Šta god da uradim, njima jednostano nije dovoljno! Posle toliko godina truda, stresa, trpljenja, podmetanja leđa, prekovremenog rada, rada vikendom, oni mi se obraćaju sa takvim omalovažavanjem!“ Kada je uveče kasno došla kući, Ljubica se od umora strovalila na kauč. Nije bila raspoložena ni za razgovor, ni za druženje, ni za šta. Osećajući pritisak u stomaku i bol u glavi, Ljubica je očajna jer joj dani prolaze na isti, omraženi način a ona odavno ne vidi svrhu ni izlaz.

Na današnjem sastanku, Ljubicu su prozvali zato što je previdela da napravi jedan manje važan i manje bitan zadatak. Ona nije lenja i neodgovorna, jednostavno je u gomili posla smela sa uma da obavi i taj poslić. 

Ovo nije prvi put da se to dešava. Uvek je fokusirana na prioritetne i važne obaveze koje obavlja besprekorno i savesno. Ali, na sastancima nikad ne dobije priznanje za njih već je uvek prozovu za neobavljen manji zadatak. Ljubica se oseća izgubljeno, nevrednovano, kao da je svet ne razume, ne uvažava njenu sposobnost i doprinos.

Ljubica uskače u psihološku ulogu takozvanog „Spasioca“. Ona preuzima na sebe poslove i odgovornosti koje od nje niko nije tražio. Ona kompaniji daje od srca i svog zdravlja ali na način koji nije funkcionalan ni za kompaniju ni za nju. Problem u njenom stavu je taj što ona ni sama nije svesna da svoje kolege smatra neposobnim da obave svoj posao i preuzmu odgovornost na način koji njeni perfekcionistički kriterijumi zahtevaju. Zato, nesvesno uskače u ulogu „Spasioca“ svojih kolega, nadređenih i cele kompanije u kojoj radi, obavljajući posao koji ona smatra važnim. Njima šalje skrivenu psihološku poruku da ih smatra nedovoljno sposobnim. Zato, niko nije raspoložen da je pohvali i prepozna njen dobro obavljen posao.

Ako se prepoznajete u liku naše junakinje, psihološko savetovanje je način na koji možete utvrditi razloge zbog kojih dolazite u ovakve situacije i pomognete sebi da vaš život dobije novi kvalitet.

063 66 38 12

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage