Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

02. 02. 2018. Priboj

Autor: Ekapija Izvor: Ekapija.com

Priboj do kraja 2019. dobija toplanu na biomasu?

Projekat prelaska sa fosilnih goriva na ovaj obnovljiv izvor energije realizuje se u tri faze, i trebalo bi da bude završen do 2019

Stanovnici Priboja od naredne godine grejaće se na biomasu. Projekat prelaska sa fosilnih goriva na ovaj obnovljiv izvor energije realizuje se u tri faze, i trebalo bi da bude završen do 2019, objavljeno je na sajtu te Opštine.

O ovome je bilo reči i prilikom nedavne posete ambasadora Nemačke u Srbiji Axela Dittmana Opštini Priboj, a osim biomase tema sastanka bila je razvojna saradnja Nemačke i Srbije.

Kao najbolje rešenje za saradnju na lokalu istaknuta je saradnja sa GIZ-om i Nemačkom razvojnom bankom (KfW), u ključnim projektima, poput prelaska na biomasu, prenosi sajt Opštine Priboj.

Podsetimo, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je u junu 2017. Sporazume o zajmu i donacijama sa predstavnicima Nemačke razvojne banke (KfW) i Vlade Švajcarske, koji predviđa da 10 toplana u Srbiji sa fosilnih goriva pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno biomasu.

Osim toplane u Priboju, tim projektom obuhvaćena su i postrojenja u Malom Zvorniku, Novoj Varoši, Novom Pazaru, Prijepolju, Bajinoj Bašti, Valjevu, Kladovu, Majdanpeku i Bečeju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage