Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

09. 01. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Opasan vazduh bio u Užicu

Izbegavati boravak na otvorenom

Kao opasan je okarakterisan kvalitet vazduha kojeg su građani Užica udisali tokom jučerašnjeg dana do jutros do 9 časova.

Podaci Zavoda za javno zdravlje Užice pokazuju da je, u tom periodu indeks kvaliteta vazduha, izračunat na osnovu koncentracije čađi, iznosio 338.

-         Osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da skrate boravak na polju i ako je moguće da ostanu u kući i smanjen aktivnosti. Hronični bolesnici moraju uzimati redovnu terapiju, a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja, obavezno se obratiti lekaru. Ostali treba da izbegavaju aktivnosti napolju, navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užice i dodaje da se, u perodima sa lošim kvalitetom vadzuha, ne preporučuje provetravanje stanova u jutarnjim i večernjim satima.

Tokom Božića, građani Užica su udisali vazduh okarakterisan kao vrlo nezdrav.

Prema podacima ZZJZ Užice, opao je i kvalitet vazduha u Sevojnu, gde je tokom jučerašnjeg dana, do jutros do 9 sati,  vazduh bio vrlo nezdrav, a dan ranije nezdrav za osetljivu populaciju.

Inače, nijednog dana od početka 2018. godine vazduh u Užicu nije bio dobrog kvaliteta, dok su vazduh okarakketiran kao dobar građani Sevojna udisali od od 3. januara od 9 sati do 4. januara do 9 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage