Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

08. 01. 2018. Užice/Sevojno

Autor: Radio Luna Izvor: ZZJZ Užice

Vazduh bio nezdrav, izbegavati boravak na otvorenom

Od početka godine u Užicu nije zabeležen vadzuh dobrog kvaliteta

Vazduh okarakterisan kao nezdrav su udisali građani Užica do jutros do 9 časova, pokazuju poslednji rezultati merenja količine zagađujućih materija u vaduhu u gradu, objavljeni na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užice.

Indeks kvaliteta vazduha, koji inače predstavlja odnos izmerene i maksimalno dozvoljene vrednosti zagađivača u  vazduhu, iznosio je 186, a izračunat je na osnovu izmerene koncentracije čađi.

-         Osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da izbegavau boravak na napolju i produženu fizičku aktivnost. Poželjno je smanjenje produžene i naporne fizičke aktivnosti zdravog dela populaicje, navodi se na sajtu ZZJZ Užice.

Nezdrav za osetljivu populaciju, sa indeksom kvaliteta 116, bio je kvalitet vazduh u Sevojnu od 7. do 8. januara do 9 časova. Stanovnici Sevojna su tokom jučerašnjeg dana do jutros udisali vazduh lošijeg kvaliteta u odnosu na onaj, umereno dobrog kvaliteta, kakav je zabeležen prethodnog dana, od 6. do 7. januara.

Tokom prvog dana ove godine, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, vadzuh u Užicu je bio umereno dobar, a u Sevojnu nezdrav.  

Inače, od početka godine vazduh u Užicu nije bio dobar, dok je u Sevojnu od početka godine, vazduh dobrog kvaliteta zabeležen od 3. januara od 9 sati do 4. januara do 9 časova.

 

 

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

09.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:01

i onda ?

Pravo pitanje je kako iskoristiti ove rezultate i šta preduzeti ? Pored vodosnabdevanja ovo je strateški interes stanovnika Užica , da li postoji bilo kakav plan ? Da li se bilo ko bavi analizom ovih podataka i šta se preduzima ? Da li je ovo tema za gradsku skupštinu ?

Odgovori
pon

08.01.

2018.

anonymousv.kremićš [neregistrovani] u 23:09

mema tu pameti !

uvek će biti nezdrav dok Gradom upravljaju debili,Podigli cenu grelanja Toplane koja je glavni zagađivač u centru grada,a najtoplija zima za zadnjih 20 god,a energenti nisu poskupili

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage