Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

01. 12. 2017. Užice

Autor: Radio Luna/ foto: Screenshot ZZJZ Užice Izvor: Radio Luna/ZZJZ Užice

Udisali vrlo nezdrav i opasan vazduh?

Vrlo nezdrav vazduh, prema poslednjim rezultatima. Prethodnih dana vadzuh i dobar i opasan...

Kao vrlo nezdrav je okarakterisan kvalitet vazduha u Užicu i u Sevojnu od juče do jutros do 9 sati, pokazuju poslednja merenja količine zagađujućih materija u vazduhu.

Kvalitet vazduha je juče bio opasan, prema merenjima kvaliteta vazduha na mernom mestu kod Narodnog pozorišta Užice, sa indeksom kvaliteta 382, na osnovu izmerene koncentracije čestica PM10.

Kao opasan je okarakterisan kvalitet vazduha kojeg su građani Užica udisali od 29 do 30. novembra do 9 časova.

Indeks kvaliteta vazduha, na osnovu izmerene koncentracije čađi, iznosio je 340.

-         Osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da skrate boravak napolju i ako je moguće da ostanu u kući i smanje  aktivnosti. Hronični bolesnici moraju uzimati redovnu terapiju a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja obavezno se obratiti lekaru. Ostali treba da izbegavaju aktivnosti napolju. Ne preporučuje se provetravanje stanova u jutarnjim i večernjim satima, navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užice.

Nezdrav je od srede do četvrtka ujutru bio vazduh u Sevojnu sa indeksom kvaliteta 168. Vazduh je bio slabijeg kvaliteta u odnosu na isti period dan ranije, kada je vazuh u Sevojnu bio nezdrav za osetljivu populaciju.

Umereno dobar je bio kvalitet vazduha od 28. do 29. novembra do 9 sati, a u istom periodu dan ranije, od 27. do 28. novembra, i u Užicu i Sevojnu je, prema rezultatima merenja zagađujućih materija, vazduh bio dobrog kvaliteta.

Dobar je bio u Sevojnu, umereno dobar kvalitet vazduha u Užicu od nedelje ujutru do ponedeljka, dok je u subotu vazduh u Užicu bio vrlo nezdrav, u Sevojnu nezdrav za osetljivu populaciju. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage