Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

uPoMoc

22. 11. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić/ video: Igor Đorđević Izvor: Radio Luna

Sistemom 48 do bržeg rešavanja problema i revolucionarnih promena?

Sistem 48 uključiće građane u rešavanje problema i omogućiti kontrolu rada javnih preduzeća i gradskih uprava.

Sistem 48 bi, prema najavama iz Gradske kuće, trebalo da zaživi početkom 2018. godine. 

Ta internet platforma podrazumeva aktivno uključivanje građana u rešavanje komunalnih problema i omogućava kontrolu rada javnih preduzeća i ustanova, gradskih uprava.

Besplatnom aplikacijom na mobilnim telefonima, pozivom, elektronskom porukom, ličnim dolaskom u Gradsku kuću, građani će imati mogućnost da prijave gradskoj upravi sitne i krupne probleme u gradu. Prijave građana se potom prosleđuju nadležnom javnom preduzeću ili gradskoj upravi koje u roku od 48 sati treba da reše problem, odgovore na prijave i zahteve građana ili obrazlože na zvaničnom internet portalu lokalne samouprave razloge zbog čega nije i kada će ukazani problem biti rešen.

Sistemom 48, kako je gostujući na Radio Luni rekao predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović, građani vrše pritisak na javna preduzeća i uprave da na najbolji mogući način rade svoj posao.

-         Od Sistema 48 očekujemo mnogo jer mi u gradskoj upravi nemamo saznanja za sve probleme u gradu. Na taj način ćemo moći na mnogo kvalitetniji način da kontrolišemo rad javnih preduzeća i ustanova i drugih organa i da imamo povratnu informaciju da li svako radi svoj posao na najbolji mogući način, naveo je Mitrović.

Oni koji budu zabušavali, prema najavama gradonačelnika Tihomira Petkovića, biće sankcionisani.

-         Mi nećemo formu, već hoćemo da te pritužbe i javljanja građana budu osnov rukovodiocima da preduzimaju disciplinske mere protiv ljudi koji nisu odradili ono za šta su bili zaduženi. Znači, ako je na primer pukla vodovodna cev, a neko došao i to samo video, a ulica ostala 48 sati bez vode, umesto recimo 15 sati, neko mora da odgovara zbog toga, istakao je gradonačelnik Petković gostujući nedavno na Radio Luni, naglasivši da nisu samo javna preduzeća ta koje treba prozivati već i da je, kako reče, sistem u gradskoj upravi daleko od idealnog.

Gradonačelnik veruje da će Sistem 48 biti ključni potez i da će, kako je naveo, revolucionarno promeniti odnos javnog sektora prema Užičanima i teško promenljivu svest građana o načinu rada u javnom sektoru.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

23.11.

2017.

anonymous vlade [neregistrovani] u 00:10

pametni su pobegli

Prazna teorija,Za šta god se obratiš u vezi Zakona o javnom redu i miru ,NIKO nije nadležan

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage