Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Iz prve ruke

07. 07. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Predstojeći program GKC-a

Najava događaja za period jul-avgust

  • ·       Subota, 8.07.2017. godine u 22h – koncert grupe The Petting Blues Band (Novi Sad), koncert otvara užička grupa N O Cod.

Bend trenutno snima svoj drugi studijski album sa autorskim kompozicijama.

The Petting Blues Band je delio binu sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su: YU Grupa, Riblja Čorba, Pera Joe, Texas Flood, Blues Trio, Blaža i Kljunovi, Sale Sedlar, Električni Orgazam...
Bend danas sač
injavaju:

Aljoša Molnar (1974.) - vokal

Dejan Zec Zeka (1991.) - bass gitara

Nikola Vučetić (1991.) - bubnjevi, vokal

Milovan Đuđić Jimi (1993.) - gitara, vokal

Bendovi uzori:
Band Of Gypsys, Free, Gov’t Mule, Cry Of Love, Allman Brothers Band

·       Subota, 15.07.2017. godine od 21h – Plesno veče Salse

·       Petak, 21.07.2017. godine u 21:30h – koncert grupe „Peter Vein Trio“ (Kragujevac)

“Peter Vein Trio” je izvorno  nastupao pod imenom Modus .Instrumentalni bluz - rok bend koji je nastao krajem devedesetih u Londonu, gde je do 2006-te bio aktivan na muzičkoj sceni, nastupajuci u svim značajnim klubovima kao sto su: 12Bar Club, The Borderline, 100 Club, Zoobar, Spice Of Life, Union Chapel..

Prvi album Modus,  sadrži uglavnom numere koje datiraju iz Londonskih dana, i bio je predstavljen publici u Novembru 2014, u izdanju Music Star Production-a.

Aktuelnu postavku benda danas čine: Petar Veinović (gitara),  Ivan Cvetković (bubnjevi) i Aleksandar Popović (bas gitara)

·       Utorak, 25.07.2017. godine u 21h, koncert „Duo Ponte“ (SLO)

Alja Petric - vokal

Damjan Stanišić – gitara

Duo Ponte sastavljaju vokal Alja Petric i gitarist Damjan Stanišić. Počeci njihove saradnje sežu u 2014. godinu i od tada nastupaju zajedno kao Duo Ponte. Nastupali su na brojnim koncertima u Sloveniji i inostranstvu. U svojim ranim počecima su se fokusirali na istraživanje izvorne muzike raznih kultura po svetu. Preko svojih autorskih aranžmana su na prefinjen način stvorili unikatan umetnički izraz pri interpretaciji muzičkih dela, koja imaju izvor iz balkanskog i iberskog poluotoka, strastne Južne Amerike pa sve do ruskih nomadskih cigana i  još dalje. Trenutan projekat koji je u toku, istražuje srpsku tradicionalnu muziku i nju interpretiraju sa savremenim aranžmanom za glas i gitaru. "

·       Petak, 11.08.2017. godine u 21h, koncert grupe „Divanhana“ (BiH)

Divanhana, grupa iz Sarajeva izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pazlijivim osvrtom na sevdalinku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage