Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Iz prve ruke

23. 06. 2017. Užice

Autor: Užička akademska parlementarna unija Izvor: Radio Luna

Nećemo da izgubimo Marija zbog novca

Važno je da položimo ispit humanosti i pokažemo da život nema cenu. Ma koliko mnogi od nas i sami malo imali, ako nas je mnogo, zajedno možemo da spasemo jedan mlad život, ističu iz Unije

Poštovani Užičani i Užičanke,

 

Tridesetogodišnji Mario Jurešić, rođen u našem gradu u kome je završio osnovnu i srednju školu, oboleo je od  teške bolesti, a jedina nada, sa velikim šansamada se teška bolest savlada, je TIL terapija u Izraelu.

Njegove kolege sa Fakulteta za medije i komunikaciju  iz Beograda, u kome Mario poslednjih godina živi i studira,  zajedno sa porodicom, rodbinom i prijateljima pokrenule su kampanju „Pošto život“ za prikupljanje sredstava neophodnih u borbi za život ovog mladog čoveka. 

Užička akademska parlamentarna unija je nedavno pokrenula akciju  „Užice za Marija“  kako bi se skupilo 20.000 evra koji nedostaju da bi Mario što pre  otputovao u Izrael.

Podršku Marija su do sada pružili grad Užice, Kolo srpskih sestara, jedan broj privrednika, osnovne, srednje škole, Predškolska ustanova Užice, Učiteljski fakultet i Visoka poslovno tehnička škola strukovnih studija.

Užička akademska parlamentarna unija je organizovala humanitarnu žurku povodom kraja školske godine na kojoj je 614 mladih ljudi skupilo preko 100.000 dinara.

 

Još uvek nismo stigli do cilja i zbog toga apelujemo na  sugrađane, privredne subjekte, organizacije i institucije u Užicu da se uključe u akciju i pomognu Mariju na putu ozdravljenja.

Važno je da položimo ispit humanosti i pokažemo da život nema cenu. Ma koliko mnogi od nas i sami malo imali, ako nas je mnogo, zajedno možemo da spasemo jedan mlad život.

Sve informacije o planiranim aktivnostima za pomoć Mariju Jurešiću dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici „Pošto  život?“ ttps://www.facebook.com/postozivot/

SMS broj za donacije: poslati  188 na 3030

Za prikupljanje pomoći otvoren je namenski račun na ime Mario jurišić u Komercijalnoj banci:

Dinarski: 205-9011005952586-80

Devizni: 9031021474911

IBAN: RS 352059031021474911860

PayPal: mario.juresic@fmk.edu.rs

Užice može i mora da pokaže humanost  i dobrotu. Zato još jednom apelujemo - pomozimo Mariju da pobedi u najtežoj borbi – u borbi za život.

 

                                                                                                Užička akademska parlementarna unija

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage