Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Iz prve ruke

04. 05. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Maj u GKC-u

Program Gradskog kulturnog centra za maj


 • ·       Četvrtak, 4. maj 2017. godine u 20h: Predstava „Ordinacija“ po tekstu Slobodana Simića – ulaz slobodan
 • ·       Petak, 5.maj 2017. godine u 19h: Otvaranje izložbe fotografija Katarine Simović – ulaz slobodan

Katarina Simović, rođena 26.03.1993. u Užicu je mlada, afirmisana umetnica, koja je na završnoj godini studija književnosti u Beogradu. Pored književnosti, počela je da se bavi i fotografisanjem nagih ženskih tela i predstavljanje njihovih egzistencijalnih stanja. Od 2015. radi za kanadsku firmu u kojoj izlaže i prodaje svoje fotografije.
Kako ona navodi, ceo koncept izložbe ,,Art of raw“, zasniva se na konceptualno prikazivanju ženskog tela u biti, ali i takođe potpunog prihvatanja sopstvenog tela i prihvatanje njegove nesavršenosti. Umetnost ženskog tela počinje jako davno, gde su žene prvenstveno bile muze i inspiracije velikanima umetnosti širom sveta. Sinkretičnost spajanja nespojivog u jednom biću kao što je žena, dovodi do bezbroj pitanja, ali i odgovora. Žena je uvek žena i njeno telo je uvek perfekcija. Ne postoje mane niti nesavršenosti, već samo sveopšta ljubav prema svim svojim ranim,srednji i poznim periodima života. Sve su jedinstvene na svoj način i u tome je čar svega što se stvara. ,,Art of raw“ ima zamisao da odgonetne sve zagonetke, jer Pandorine kutije se uvek sporo otvaraju, zar ne?

 • ·       Utorak, 9. maj 2017. godine u 12h: Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u organizaciji „Srpsko – ruskog kluba“ iz Užica – ulaz slobodan
 • ·       Utorak, 9.maj 2017. godine u 20h: Koncert Plesnog teatra „Lot Lorijen“ – ulaz slobodan

Plesni studio Lot lorijen nastupiće u utorak, 9.maja u Gradskom kulturnom centru. Blizu 50 članova kluba održaće nastup koji je zamišljen u formi plesnog teatra gde će članovi kluba predstaviti svoje veštine I znanja iz modernog I takmičarskog plesa.Početak koncerta je zakazan za 20h a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

 • ·       Sreda, 10.maj 2017. godine u 21h: Koncert ruskog ansambla „Solcevorot“ u organizaciji „Srpsko – ruskog kluba“ iz Užica – ulaz slobodan
 • ·       Petak, 12.maj 2017. godine u 22:30 h: Koncert grupe „Rainmaker“ (Tribute to Iron Maiden) – cena karte 300/500,00 rsd

Karte u pretprodaji za koncert Unreal Iron maiden tribute benda - Rainmaker, možete nabaviti svakog dana u Klubu Gradskog kulturnog centra po ceni od 300 rsd, dok će na dan koncerta cena karte iznositi 500 rsd.

Grupa Rainmaker će na ovom koncertu odsvirati 20 pesama kultnog britanskog benda Iron Maiden u prepoznatljivom ambijentu sa njihovom scenografijom. Rock in Užice na programu je u petak, 12. maja od 22h! Lokalna podrška na ovom koncertu je bend Ispitni rock.

 • ·       Subota, 13.maj 2017. godine u 21h: Koncert polaznika škole moderne muzike „Oktava“iz Kragujevca – cena karte 150,00 rsd

Škola moderne muzike Oktava osnovana je 1.10.1990. Kroz kurseve škole u proteklih dvadeset godina prošlo je više od 400 polaznika. Osnivač škole Milan Milosavljević – Mikica je započeo svoj rad na temeljima škole Radomira Mihaijlovića –Točka. R.M. Točak je u početku rada škole zajedno sa M.Milosavljevićem bio predavač. Predmet izučavanja je rock, jazz i blues muzika.
Škola gitare trenutno ima 70. polaznika. Učenici su uzrasta od 8 do 25 godina. Škola radi u prostorijama Doma Omladine u Kragujevcu. S. R. “Oktava” opremila je skolu (akustične gitare, el. gitare, bubnjevi, kompjuter, pojačala, tabla, kompletna binska oprema za javne nastupe...) tako da su učenici u mogućnosti da na najbolji način uče osnove moderne muzike.Oktava ima izuzetnu koncertnu aktivnost. Više puta godišnje organizuje javne nastupe, koncerte, javne časove.
Škola gitare Oktava na najlepši način nastavlja tradiciju rock muzike, započetu u Kragujevcu “sedamdesetih”. Učestala koncertna aktivnost Oktave izbacila je u prvi plan mnogo mladih muzičara.U svom standardnom repertoaru naši učenici sviraju najteže i najzahtevnije kompozicije najvećih rock i jazz muzičara. Izvode ih u originalnim aranžmanima (Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Sting, Django Reinhardt, R.M. Točak...). Naši nekadašnji učenici žive i bave se muzikom u SAD, Kanadi, Australiji, Norveškoj, Španiji, UK!
Nastava u školi moderne muzike Oktava se odvija po grupama koje nisu veće od četiri polaznika. Izuzetak može da bude samo početni kurs. Časovi bas gitare su pojedinačni. U redovnu aktivnost škole gitare i bas gitare je uključena i organizacija javnog časa. Čas traje 1sat. U toku jednog meseca polaznik ima 8 časova. Oktava može opravdano da odloži jedan čas u toku meseca, bez nadoknade. Časovi koji su dodatni (pripreme za nastupe i javne časove), se ne naplaćuju. Članarina se plaća mesečno. Za vreme raspusta i praznika škola ne radi.

 • ·       Četvrtak, 18.maj 2017. godine u 19h: Promocija knjge „Glineni kralj“ Branke Selaković – ulaz slobodan

Predstavljanje romana "Glineni kralj" Branke Selaković, koji je poneo nagradu "Miroslav Dereta" za najbolji roman u 2016. godini, održaće se 18. maja u 19h u Gradskom kulturnom centru.

Pored autorke o romanu će govoriti profesor i književni kritičar Biljana Grujičić i književnik i književni kritičar Ilija Šaula.

Odlomke iz romana govore učenici Gimnazije.

Voditelj programa Ksenija Šupić.

 

Branka Selaković (1985) - književnik i novinar Prvog programa Radio Beograda. Diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. 
Objavila romane: „Narcisi bojeni crno” (2006.), „Kapija” (2009.), „Ljuta sam” (2011.), „Glineni kralj” (2016.) i zbirku poezije „Einai” (2016.). Književni i stručni radovi Branke Selaković objavljeni su u preko pedeset publikacija, književnih časopisa i antologija.
Pesme i kratke priče Branke Selaković prevođene su na engleski, španski, nemački, indonežanski i norveški. 
Dobitnik je nekoliko značajnih priznanja za svoj književni rad: Nagarada „Miroslav Dereta” za najbolji roman „Glineni kralj”, Zlatna plaketa za najbolju pripovetku, nagrada za Najbolji esej Udruženja „Sveti Sava”, nagrada festivala „Nušićijada” za najbolju satiričnu priču, kao i nagrada za poeziju na pesničkim festivalima u Srbiji i regionu. 
Član je Udruženja književnika Srbije.

 • ·       Petak, 19.maj 2017. godine u 21h: Veče Salse – ulaz slobodan
 • ·       Petak, 19.maj 2017. godine u 20h: Koncert Katarine Pejak u Svečanoj sali grada – ulaz slobodan
 • ·       Subota, 20.maj 2017. godine u 22h: Koncert „Pogonbgd“, „Trnje“, „Brat“ i „U prolazu“ punk/hard core/rock (zbranjeno za mlađe od 16 godina) – cena karte 200,00 rsd

"Pogonbgd" je beogradski pank/rokenrol sastav koji postoji od 2004. godine. Nakon objavljena dva studijska albuma "U samoodbrani" (2011) i "Moji heroji" (2012), 2017. godine samostalno izdaju treći studijski album "Pogonophobia". Nastup u GKC Užice biće njihova premijera u ovom gradu. Sa njima će nastupiti beogradski pank rok sastav "Trnje", koje takođe odlikuju snažni rokenrol rifovi sa punk porukom. Kao lokalna podrška, nastupiće užički hardkor sastav "Brat", kao i punk sastav "U prolazu".
Pesme sadrže eksplicitne tekstove. Zabranjeno je za mlađe od 16 godina.

 • ·       Petak, 26.maj 2017. godine u 21h: „Vikend uživo“ projekcija I festivala „Monterey PoP 1967.“ – ulaz slobodan

Centar za zdravlje, lepotu i umetnost življenja iz Novog Sada organizuje predavanje na temu: ‘’Kakva nam je hrana takve su nam misli – kakve su nam misli takva su nam dela’’.Predavač na ovom skupu je profesor ishrane Miljka Stevanović. Predavanje je zakazano za petak, 26.maj od 19h u Klubu Gradskog kulturnog centra a ulaz za sve zainteresovane je slobodan

 • ·       Subota, 27.maj 2017. godine: „Vikend uživo“ projekcija II festivala „Monterey PoP 1967. Outtakes“ – ulaz slobodan

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage