Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Iz prve ruke

03. 03. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Nastavlja se akcija skupljanja pomoći za malog Despota

Studenti Visoko poslovno tehničke škole Užice i Gradski Kulturni centar nastavljaju sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava za lečenje malog Despota Lazića iz Bajine Bašte

Studenti Visoko poslovno tehničke škole Užice i Gradski Kulturni centar nastavljaju sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava za lečenje malog Despota Lazića iz Bajine Bašte. Kutije za skupljanje priloga do daljnjeg će biti postavljene u klubu GKC-a i holu Visoko poslovno tehničke škole.

Podsećamo da su student Visoko poslovno tehničke škole organizovali humanitarno  di-džej veče, koje je prošlo uspešno, ali zbog pogoršanja Despotovog stanja, akcija se nastavlja do daljnjeg.

Despot Lazić je devetogodišnji dečak iz Bajine Bašte koji  boluje  bulozne epidermolize, retke bolesti kože, usled koje nastaju oštećenja čak i pri slabom dodiru, zagrljaju pa i u kontaktu sa vodom. Koža je osetljiva kao krila leptira, pa se zato deca koja boluju od te bolesti nazivaju deca leptiri. Oštećenja su slična opekotinama, rane se otvaraju po celom telu, pa i u usnoj duplji, jednjaku ili sluzokoži unutrašnjih organa.

Na mesečnom nivou, za nabavljanje specijalnih zavoja, preparata, krema i kupki, koje su neophodne da bi se Despotu olakšao svakodnevni život, je potrebno oko 2000 evra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage