Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Setimose

24. 06. 2017. Užice

Autor: J.P./ D.R. Izvor: Radio Luna

Ko su za Užičane znameniti sugrađani?

Više od 75 procenata anketiranih Užičana ne zna ko su bili znameniti Užičani i ličnosti po kojima su nazvane gradske ulice niti šta su oni radili

Da zaboravljamo istoriju i da ne poznajemo kulturu svog kraja, koju čine i kojoj su radom doprineli brojne znamenite ličnosti, pokazuje anketa koju smo sproveli na području grada, po kojoj više od 75 procenata anketiranih ne zna ko su bili znameniti Užičani i ličnosti po kojima su nazvane gradske ulice niti šta su oni radili.

Posebnu pažnju privlači i neznanje mladih građana Užica zbog čega ih je potrebno dodatno informisati i obrazovati.

Ko je bila i čime se bavila Marija Maga Magazinović, znalo je sedam slučajnih prolaznika od dvadeset dvoje anketiranih u toj ulici.

Na pitanje ko je bio Dimitrije Tucović, po kojem je nosi naziv glavna ulica, odgovor nije znalo 13 prolaznika tom ulicom od 20 anketiranih.

Za Uskokovićev prolaz znaju, ali četvoro od dvadesetšestoro anketiranih u tom prolazu nije znalo odgovor na pitanje ko je bio i šta je radio Milutin Uskoković, čija se spomen- bista nalazi u tom prolazu.

Dvadeset šestoro od 28 anketiranih ispred kuće Stiva Tešića nije znalo ko je on bio i čime se bavio, dok ga se jedan prolaznik dosetio i svrstao ga među znamenite Užičane.

Samo jedan čovek je znao tačno da odgovori ko je bio Ljubomir Stojanović od 21 sagovornika.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage