Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Setimose

27. 04. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Užice ima znamenite sugrađane

Društvo istoričara je predstavilo prvi deo filma Znameniti Užičani sa početka 19. i 20. veka, koji je sproveden u okviru projekta koji finansira Grad Užice

Društvo istoričara je predstavilo prvi deo filma Znameniti Užičani sa početka 19. i 20. veka, koji je sproveden u okviru projekta koji finansira Grad Užice.

Autori filma su članovi društva istoričara Snežana Nedeljković, Vesna Lučić i Dušica Ilić.

U prvom delu filma su opisani prota Milan Đurić, Mališa Atanacković i Ljuba Stojanović.

Na realizaciji filma su učestvovali učenici Tehničke škole Radoje Ljubičić, Užičke gimnazije i osnovne škole Stari Grad.

Profesor istorije, član Društva isotričara i autor filma Snežana Nedeljković kaže da će taj film biti sastavni deo nastave u školama. Ona dodaje da je cilj filma da se mladim ljudima približi pojam znameniti, koji novije generacije potiskuju izrazima poput poznati i popularni.

Predsednik Društva istoričara Nemanja Spalović kaže da je tim filmom obavljena osnovna namena Društva istoričara, a to je da pruži učenicima i građanima podatke o lokalnoj istoriji.

Nastavak filma o znamenitim Užičanima biće prikazan u terminu koji će biti naknadno objavljen, a prema najavama Društva istoričara, baviće se životima Riste Tešića i Andrije Andra Stanića.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

27.04.

2017.

Nemanja [neregistrovani] u 15:45

Uvek nesto novo i pametno...

... od drustva istoricara! Svaka cast!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage