Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pribojdobromestozazivot

15. 01. 2019.

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Priboj i Rudo razvijaju sport i turizam

Tokom projekta, izabraće i suvenire za opštine Priboj i Rudo. Polimlje će dobiti i novu manifestaciju, trku starih bicikala. Biće prikupljena istorijska građa iz ovog perioda, koja će biti publikovana u katalozima.

Opština Priboj je saopštila da su počele aktivnosti na sprovođenju projekta Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe Polimlja sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo. Kako su naveli, projektom je predviđena izgradnja teniskog terena od čvrste podloge u Mramorju, nabavka opreme za pribojski Teniski klub.

Planiraju da adaptiraju pomoćni objekat Jevđevića kuće i da prostor pretvore u umetničku radionicu, a stazu stare pruge u zelenu biciklističku stazu. Biće održana i dva teniska kampa za tenisere početnike, dve radionice za izradu suvenira, pet profesora fizičkog vaspitanja pohađaće kurs za operativnog trenera u tenisu.

-         Ukupna vrednost projekta je 215.663.66 evra, od čega po projektu za aktivnosti na teritoriji opštine Priboj, Turističkoj organizaciji pripada 119.390,76 evra, navode iz Opštine Priboj.  

Projekat traje 18 meseci, a sprovode ga u partnerstvu Turistička organizacija Priboj i Javna ustanova Rudo sport.

-         To je, inače, treći projekat koji Turistička organizacija Priboj realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje, i u tome je trenutno najuspešnija javna ustanova u državi, ističu iz Opštine Priboj.

Podsećaju da je Turistička organizacija Priboj krajem prošle godine potpisala sa Ministarstvom finansija ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava u okviru Drugog poziva prekogranične saradnje Srbija-BiH 2014-2020.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage