Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pribojdobromestozazivot

29. 11. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Za pribojsku Slobodnu zonu blizu 90 parking mesta

Oko tri miliona bez PDV-a za radove na izgradnji i uređenju pakring prostora

Slobodna zona Priboj je dobila parking prostor, kako navode iz Opštine, za personalna vozila.

Parking je površine 1850 kvadratnih metara i raspolaže sa 86 parking mesta.

Pakring je izgrađen prema projektu novosadske firme Veinženjering 021. Projekat i potrebne dozvole je finansirala Slobodna zona d.o.o.

        Tenderska komisija je odabrala izvođača Složna braća Zoran i Nele doo, ogranak Putevi-Zlatar koji je izveo radove u iznosu 3.052.264,00 dinara bez PDV-a ili 3.662.716,00 sa uračunatim PDV-om. Tender je obuhvatio pripremne radove, asfaltiranje, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, navode iz Opštine Priboj dodavši da je investitor izvođenja radova bila Slobodna zona Priboj doo posredstvom lokalne samouprave.

EU ulaže u obnovu i izgradnju bodovodne mreže u Slobodnoj zoni

 Podsetimo, nedavno je Slobodna zona Priboj dobila finansijsku podršku za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove vodovodne i hidrantske mreže. Reč je o sredstvima Evropske unije u iznosu od 281.000 evra pomoći.

Lokalna samouprava finansiraće ostatak potrebnog novca za taj projekat, vrednosti 350.000 evra. Projekat je osmišljen sa ciljem da se obezbedi uredno snabdevanje vodom, smanje gubici na mreži, komunalno opremi grinfild lokacija koja će na taj način, kako navode iz Opštine Priboj, biti pripremljena za izgradnju novog proizvodnog pogona.

Ružić pohvalio Priboj

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u oktobru je posetio Priboj i obišao završene radove na uređenju Nemanjine ulice. Rekonstrukcija oko 8.500 kvadratnih metara površine Nemanjine ulice je koštala oko 19,5 miliona dinara. Finansirana je posredstvom konkursa Fonda za lokalnu samoupravu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministarstvo je finansiralo 10,6 miliona, dok je ostatak novca obezbedila lokalna samouprava.

-         Vlada Srbije je samo ove godine uložila u Priboj kroz razne projekte 700 miliona dinara. Samo kroz Kancelariju za javna ulaganja izdvojen je novac za rekonstrukciju dve škole i toplanu. Zatim kao strateški cilj zajedno sa ministarkom bez portfelja zaduženom za populacionu politiku u borbi protiv bele kuge napravljeni su kriterijumi po kojima će se vršiti ulaganja u PU u Priboju. Ovakva ulaganja su refleksija Vlade RS na osnovu kojeg možemo da očekujemo ravnomerni regionalni razvoj, rekao je Ružić koji je obišao i Slobodnu zonu Priboj koja trenutno zapošljava 350 radnika.

Ministar Ružić je ocenio da je Priboj napredovao, kada je u pitanju rad Opštinske uprave i uvođenje Sistema 48 sati.

-         Sistem 48 sati koji ste osmislili i uslužni centar su prednosti koje imate i pozivam vas da sa takvim načinom rada nastavite i da se stalno unapređujete, rekao je Ružić i dodao da reforma javne uprave nije oročen proces i da, kako je dodao, zbog naših građana moramo stalno da težimo modernizaciji.

Da su očigledni pomaci na bolje, zahvaljujući saradnji i pomoći države, tvrdi i predsednik opštine Lazar Rvović.

-         Ono što je najbitnije i što svaka poseta govori, pa i današnja, daje nam signal da Vlada RS vodi računa o nama i da je Priboj jedno od strateških mesta u Srbiji koje se ne zaboravlja. Mi ubuduće očekujemo dosta dobrih vesti za Priboj, novih investicija. Pozivamo sve da dođu i lično se uvere u kapacitete i beneficije naše slobodne zone, kakvi su uslovi i da li su zadovoljni radnici. Kad se sve to sklopi, očekujemo još vidljivije rezultate i bolji život. Uskoro ćemo dobiti visokoškolsku ustanovu, kako bi razvili univerzitetski deo za potrebe privrede, istakao je Lazar Rvović.

 Visoka škola u krugu fabrike

Bitno je napomenuti i to da je ove godine u Priboju počelo da radi odeljenje Visoko mašinsko-tehničke škole iz Trstenika. I to u krugu industrijske zone.

-         To  je jedinstven slučaj da u jednoj industrijskoj zoni imate visoko-školsku ustanovu mašionske struke gde će dualno obrazovanje budućim studentima biti kao na dlanu. Otvorila nam se velika šansa za jedan značajan ekonomski napredak. Priboj je u ovom trenutku sigurno lider za privlačenje investicija kada je u pitanju proizvodnja u ovom delu Srbije, rekao je narodni poslanik Krsto Janjušević.

On je rekao da se u Priboju ne živi odlično, ali da se u ovoj opštini svakodnevno radi na poboljšanju ekonomskog položaja, čemu doprinosi i velika pomoć i podrška Vlade Srbije. Janjušević je dodao da se dosta ulaže u putnu infrastrukturu,  a da svi projekti i planovi teže otvaranju novih radnih mesta.

 Otvoren ribolovni kamp

Na Potpećkom jezeru kod Priboja otvoren je turističko-ribolovni kamp u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo oko 11 miliona dinara. Otvaranjem ribarskog naselja na obali, pružena je šansa ribolovcima iz svih krajeva zemlje da dođu u kamp i pecaju., Naselje je opremljeno bungalovima sa pratećom infrastrukturom, čamcima, pontonom, a pecaroši samo treba da ponesu štap i prepuste se uživanju.

Uz zdravstveni turizam Pribojske Banje, namera Pribojaca je i da započnu aktivni turizam, u čemu imaju podršku nadležnog ministarstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage