Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pribojdobromestozazivot

27. 09. 2018.

Autor: Natalija Vidić Izvor: RTS

Ribolovni kamp na Potpećkom jezeru

Na Potpećkom jezeru kraj Priboja otvoren je turističko-ribolovni kamp u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo oko 11 miliona dinara.

Gojko i Džemail decenijama uživaju u ribolovu na Potpećkom jezeru.

-Ima skobalja, klena, mrene, onda imate šarana, soma, navodi Gojko Savić, ribolovac iz Priboja.
Ribolovac Džemail Kratović kaže da u jezeru ima ogromne ribe i da je on ulovio soma od 41 kilograma. 
Otvaranjem ribarskog naselja na obali, pružena je šansa da im se pridruže i ribolovci iz svih krajeva zemlje, po ideji turističkih poslenika Donesi štap i pecaj, jer je kamp opremljen bungalovima sa pratećom infrastrukturom, čamcima, pontonom...
-U vreme same realizacije projekta već je bilo interesovanje veliko, interesuju se ljudi iz celog regiona i očekujemo da ćemo ovim naseljem imati efekat kakav smo i planirali, kaže Vladan Radović, direktor Turističke organizacije Priboj.
Uz zdravstveni turizam Pribojske Banje, namera Pribojaca je i da započnu aktivni turizam, u čemu imaju podršku nadležnog ministarstva.
-Sa izgradnjom ovog naselja stvorene su za to pretpostavke. U drugoj fazi proširujemo samo naselje i boj bungalova. Naredne godine ovde će biti izgrađeno i veliko kamp-naselje. Samim tim će ovo biti jedinstven prostor u zemlji za sportski i svaki drugi vid ribolova, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
-Tek će da se predu ribolovačke priče sa Potpećkog jezera, ali istinite, dodaje Džemail.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage