Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pribojdobromestozazivot

07. 09. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Beta/Tanjug/Radio Luna

Ministar Vulin: Vojska ulaganjima čuva Priboj

Vulin je kazao da je FAP strateško preduzeće, Priboj strateško mesto koje ne sme da se zapusti i odakle ljudi ne smeju da odu i da je svako ulaganje u Vojsku ulaganje u razvoj svih sredina u Srbiji i svakog njenog građanina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je obišao preduzeće FAP korporacija u Priboju koje je Vojsci Srbije uručilo šest novih, savremenih kamiona FAP 2228, proizvedenih za njihove potrebe.

Kako je navedeno, reč je o kamionima nosivosti sedam tona, sa pogonom 6x6, koji su opremljeni pratećim uređajima u skladu sa potrebama vojske. 

-         FAP je strateško preduzeće, a Priboj strateško mesto za Srbiju, rekao je Vulin i dodao da su u FAP-u potpisani ugovori u vrednosti od još 100 miliona dinara za razvoj nulte serije kamiona FAP 3240 koji ima pogon 8h8. 

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković je rekao da mu je zadovoljstvo što ima priliku da Vojsci Srbije preda kamione koji predstavljaju najbolje što je ta fabrika do sada napravila. 

-         Reč je o nultoj seriji kamiona FAP 2228, koju je FAP radio poslednjih osam meseci. To je vozilo koje je značajno i za Vojsku Srbije i za nas ovde, jer smo pokazali da nakon svih onih problema koji je FAP imao još uvek možemo da napravimo dobar kamion, kazao je Vuković. 

Generalni direktor FAP-a je podsetio da je potpisan i novi ugovor s Prvom petoletkom o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

-        Ovi ugovori će nam pomoći da imamo kontinuitet. Sve to će stvoriti uslove i za komercijalnu proizvodnju ali i izvoz, rekao je Vuković naglasivši da je nov, savremen kamion napravljen sa 200 zaposlenih. 

Direktorka Prve petoletke iz Trstenika Anđelka Atanasković je kazala da se potpisan ugovor između te fabrike i FAP-a, odnosi na nadogradnju FAP-ovih vozila za potrebe Vojske Srbije, a koji je vredan 26 miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage