Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pribojdobromestozazivot

14. 08. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Lokalni zaštitnik građana u Priboju

Ombudsman, kako navode iz Opštine Priboj, neće postupati po pritužbi, dok prethodno ne budu iscrpljena sva pravna sredstva u odgovarajućem pravnom postupku.

Lokalni zaštitnik građana za teritoriju opštine Priboj je počeo sa radom u avgustu.

-         Svako fizičko ili pravno lice, domaće ili strano, koje smatra da su mu aktom, radnjom ili nepostupanjem Opštinske uprave Priboj ili javnih službi koje je osnovala Skupština opštine Priboj, povređena prava, može se pritužbom obratiti lokalnom ombudsmanu, navode iz Opštine Priboj objasnivši da je građanin dužan da pokuša da zaštiti svoja prava u redovnom pravnom postupku pre podnošenja pritužbe. Ombudsman, kako dodaju, neće postupati po pritužbi, dok prethodno ne budu iscrpljena sva pravna sredstva u odgovarajućem pravnom postupku. Pritužba se može podneti ako je od učinjene povrede prava građana proteklo najviše godinu dana. Postupak je besplatan.

Iz Opštine Priboj podsećaju da lokalni zaštitnik građana daje preporuke, da ne može da naređuje ili zabranjuje, da njegove preporuke nemaju izvršnu snagu i da nisu obavezujuće.

-         Njegov autoritet počiva na argumentaciji i mogućnosti iznošenja u javnost slučajeva kršenja prava i sloboda, autonomnosti i strogoj proceduri pri izboru, dodaju iz te lokalne samouprave. Ističu da su među prvim opštinama u Srbiji koje su građanima, skupštinskom odlukom, omogućili postojanje tog nezavisnog, samostalnog organa koji se stara o ostvarivanju i unapređivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda.

Zaštitnik građana u Priboju se nalazi u ulici 12. januar broj pet, na drugom spratu u kancelariji šest.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage