Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

29. 09. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna/foto izvor: NP Užice

Oktobarska pozorišna igra počinje čarolijama

Šest naslova i deset igranja tokom pet dana 3. Revije predstava za decu koju će posetiti oko pet hiljada mališana

Revija predstava za decu Oktobarske čarolije se održava u Užicu od 2. do 6. oktobra.

Više od pet hiljada mališana iz Užica i okoline, kako za Radio Lunu i RAM mrežu navodi glavni organizator Ljiljana Matić, imaće priliku da tokom pet dana trajanja manifestacije pogleda šest predstava.

Predstave su namenjene deci uzrasta od četiri do deset godina. Mališani će, kako ističe Ljilja Matić, uživati u čarobnoj igri i magiji pozorišne umetnosti koju donose veliki naslovi, glumci i pozorišta iz Kragujevca, Kruševca, Beograda, Užica.

Prijateljstvo, kako navodi Ljilja Matić, povezuje sve predstave ovogodišnjih Oktobarskih čarolija.

-         Ono što deci treba pružiti jesu drugarstvo, smeh i zabava, čarobni likovi iz njihove mašte i iz bajke, a  koje mogu da vide negde nadomak svoje ručice i nasmejanog lica u pozorištu. Sve ono što traže u svom maštovitom svetu je pozorišna igra za decu, ističe Ljiljana Matić.

Oktobarske čarolije organizuje Narodno pozorište Užice u čast Dana grada.  

Budžet za reviju predstava za decu ne postoji, kaže Ljilja Matić navodeći da, osim pomoći Prvog partizana, pojedinih lokalnih firmi i ugostiteljskih objekata, finansijska podrška za reviju u ovom momentu i nije potrebna.  

-         Tu nema zarade. Radi se isključivo iz ljubavi jer i deca dolaze iz ljubavi, kaže Ljilja Matić istakavši da naslovi privlače i odrasle.

-         Kada smo odrasli, zaboravili smo koliko je lepo imati neku loptu negde u žbunju. Zaboravili smo da je najlepši džem onaj sa prsta. Deca nas vraćaju u taj svet, a pozorišna igra, posebno bajke, nude šansu odraslima da se vrate tamo gde je ostala ta lopta u žbunu i taj džem sa prsta. To što kao poruku nudi svaka pozorišna predstava godi i nama odraslima, podseća Ljiljana Matić.

Predstava Čarobnjak iz Oza, Kraljevačkog pozorišta, u ponedeljak otvara treću po redu Reviju predstava za decu u Užicu. Predstava se izvodi u 12 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage