Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

18. 07. 2017. Bajina Bašta

Autor: Radio Luna Izvor: GZS

Drinska regata od 19. do 23. jula

Organizatori ove godine očekuju više od 100 000 posetilaca

Drinska regata počinje u sredu. 

Bajina Bašta već skoro četvrt veka organizuje Drinsku regatu, najveću manifestaciju na vodi u regionu, koja svojim sadrtžajima i brojem posetilaca predstavlja jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji.

Održava se u  spomen na  drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku oko 100.000 posetilaca.

Drinskoj regati je na Svetski dan turizma Turistička organizacija Srbije dodelila Turistički cvet 2016 za najbolju turističku manifestaciju,  a od strane Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je Drinskoj regati dodeljena nagrada Najbolje iz Srbije 2016 za najbolju turističku manifestaciju u funkciji promocije Srbije.

Ovogodišnja regata startuje  19.jula, a završava se u nedelju 23. Pored velikog zabavno rekreativnog spusta koji se održava u subotu i počinje u 11 sati, organizatori su za posetioce pripremili niz pratećih manifestacija kao što su takmičenje u pripremanju riblje čorbe, egzibicioni skokovi sa mosta u Drinu i sajam suvenira domaće rakije i meda.

U muzikom delu programa nastupaju Tropiko bend, Pinkove zvezde, Neverne bebe i Kerber, a najveću atrakciju predstavlja koncert Zdravka Čolića koji je zakazan za petak u 21 čas.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage