Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

05. 07. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Udruženje vizuelnih umetnika Užice

Borderlend esc u Užicu

Radovi više od 20 umetnika u Gradskoj galeriji i galeriji Reflektor

Borderlend esc, naziv je izložbe instalacija, skulptura, fotografija, videa, printa, digitalne umetnosti, crteža i skica, koja se od večeras može pogledati u dva galerijska prostora u Užicu.

U prizemlju Gradske galerije i galeriji Reflektor, u zgradi kasarne u Krčagovu, mogu se pogledati radovi više od 20 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Austrije, Nemačke i Holandije.

-         Unutrašnji procesi i dimenzije nama prirodnog habitata podvrgnute su uznemirujućim transformacijama. Ljudi su suočeni sa preokretima, ili skrhani egzistencijalno dok stagniraju u bespomoćnosti, ili otpočinju metamorfozu koja opet sadrži preispitivanje njihovog odnosa sa prirodom. Sa notom crnog humora, transcendetalnim raščlanjavanjem, ljutitom transformacijom, ili pak fatalnom predanošću ovi radovi ostvaruju kroz različite tehnike moguću budućnost, koja je počela još juče, navodi kustos izložbe Anuk Miladinović.

Izložbu Borderland esc organizuju Gradska galerija Užice i galerija Reflektor u saradnji sa Udruženjem vizuelnih umetnika Užica.

Izložba se otvara u 19 sati u prizemlju Gradske galerije, potom u 20 časova u galeriji Reflektor, u ulici Miloša Obrenovića 11. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage