Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

29. 06. 2017. Požega

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Gradska galerija Požega

Osim Beograda, u Požegi

Svetsko prikazivanje u muzejima savremene umetnosti širom sveta i ponekoj galeriji...

Projekcija dokumentarnog filma Vilijam Kentridž - pobede i jadi se održava večeras u Kulturnom centru Požega. 

Kako navode iz Kulturnog centra Požega, Gradska galerija Požega jedna je od retkih galerija u manjim mestima koja je dobila autorska prava od distributera filma Vilijam Kentridž - pobede i jadi, odnosno od produkcijske kuće Todos Contentos y yo tambien, specijalizovana za oblast filma i dokumentarnih serija namenjenih međunarodnom tržištu.

Film Vilijam Kentridž - pobede i jadi se između 15. maja i 4. jula 2017. godine prikazuje istovremeno u muzejima savremene umetnosti širom sveta. Predstavljanje filma je sa liste svetskih muzeja prošireno i na galerije koje se bave savremenom umetnošću, a nisu smeštene u velikim gradovima. Taj film je u Srbiji prikazan u Beogradu u Galeriji Legata Čolaković, u organizaciji Muzeja savremene umetnosti Beograd i biće prikazan u Gradskoj galeriji Požeg​a.

Inače umetnik Vilijam Ketridž je poznat po animacijama, crtežima i pozorišnim komadima. Tokom poslednjih dvanaest godina je radio na delu Pobede i jadi, kolosalnom omažu istoriji Rima. 

Film reditelja Đovanija Troilja traje 70 minuta i na engleskom jeziku.Projekcija filma počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage