Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

09. 06. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Humanost na delu

Novac od predstave namenjen Despotu Laziću iz Bajine Bašte, poznatijem kao dečak leptir

Ko se boji Vuka još i Sedam Snežana i patuljak, naziv je dečje predstave koja se u subotu igra u Užicu. Predstavu izvodi dečja glumačka grupa sa kojima je radila glumica Divna Marić.

Predstava je humanitarnog karaktera. Novac prikupljen od ulaznica je namenjen devetogodišnjem dečaku Despotu Laziću iz Bajine Bašte.

Despot od rođenja boluje od bolesti zvane bulozna epidermoliza, retkog oboljenja kože koje se manifestuje nastankom oštećenja kože i pri slabom dodiru ili pritisku. Osetljivost kože se poredi sa krilima leptira, stoga je i poznatiji naziv obolelih- deca leptiri.

Od glave do pete, Despot je prekriven ranama, sličnim opekotinama. 

-         Bilo bi lepo da građani sa decom provedu lep dan, pogledaju divnu predstavu i pomognu dečaku, ističe za Radio Lunu Slađana Šumanac, predsednik Rotari kluba Užice koji organizuje predstavu, uz podršku Narodnog pozorišta, Pulsara, TV Lav i Radio Lune.

Cena ulaznice je 200 dinara i može se kupiti na dan predstave na biletarnici Narodnog pozorišta. Predstava se igra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice od 17 časova. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage