Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

24. 04. 2017. Užice

Autor: N.K. Izvor: Radio Luna

Petnaest godina Umetničke škole u Užicu

Naredna tri dana, zanimljivim sadržajima, učenici i profesori će obeležiti deceniju i po od osnivanja škole

Učenici i profesori Umetničke škole u Užicu, tokom naredna tri dana, zanimljivim sadržajima, obeležiće 15 godina od osnivanja te škole.  

U ponedeljak, 24. aprila u 19 časova, u Gradskom kulturnom centru biće otvorena izložba radova velikog formata, čiji su autori učenici škole, a koja će moći da se pogleda do 29.aprila.

Kao centralno dešavanje, najavljeni su sadržaji koji će biti priređeni u sredu, 25.aprila. Tog dana, u 17 časova, u dvorištu Jokanovića kuće, biće organizovane kreativne radionice crtanja, slikanja, vajanja, izrade umetničke keramike i druge, koje su namenjene svim zainteresovanim građanima i učenicima koji žele da upišu tu školu. Dva i po sata kasnije, u galerijskom prostoru Jokanovića kuće, učenici će izložiti radove malog formata i ta postavka će trajati do 15.maja.

Potom će u sredu, 26.aprila u 19 časova, u holu Narodne biblioteke, biti otvorena izložba  učeničkih radova srednjeg formata.

Umetnička škola u Užicu, jedina te vrste u Zlatiborskom okrugu, upisaće ove godine 41 učenika na pet smerova. Po deset đaka obrazovaće se za tehničare dizajna grafike i dizajna tekstila, a po sedam učenika će pohađati nastavu za buduće konzervatore kulturnih dobara, livce i gravere umetničkih predmeta.

Škola je i ove godine organizovala pripremnu nastavu za upis nove generacije, koju realizuju profesori te škole. Pripremna nastava iz crtanja, slikanja i vajanja za učenike osmog razreda osnovnih škola, koji su zainteresovani za upis, odvija se u toj školi svake subote od 10 do 13 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage