Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

12. 08. 2016.

Izvor: Radio Luna

Uzbudljivo volontersko leto

Već 27 godina u nizu Mladi istraživači Srbije organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da volontiraju na kampovima u 90 zemalja u svetu.

Sjajna prilika za mlade od 18 do 30 godina da ovo leto provedu sa vršnjacima iz Južne Koreje, Rusije, Meksika, Španije, Finske, Italije, Nemačke i drugih zemalja sveta i od letnjih vrućina spas potraže na Jastrepcu, Fruškoj gori, Divčibarama, na Dunavu u Sremskim Karlovcima ili na nekom od jezera kao što su Kraljevac ili Ludaš.

Već 27 godina u nizu Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da volontiraju na kampovima u 90 zemalja u svetu.

Kako prethodne dve, tako i ove godine Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon obezbedilo je sredstva za (su)finansiranje 47 volonterskih kampova u Republici Srbiji što omogućava našim volonterima da na kampovima u svojoj zemlji učestvuju besplatno.

Volonteri i volonterke koji su zainteresovani za međunarodne kampove u Srbiji mogu da se informišu i prijave putem internet stranice http://kampovi.mis.org.rs/dok se informacije za one koji bi da otputuju dalje nalaze na ovoj adresi http://www.mis.org.rs  

Na volonterskim kampovima u Srbiji pored domaćih učestvuju i volonteri i volonterke iz celog sveta. I ove godine će više od 850 volontera i volonterki iz zemlje i inostranstva, tokom ukupno 600 dana koliko će zbirno trajati kampovi ovog leta pokloniti čak preko 37.000 volonterskih radnih sati lokalnim zajednicama. Volonterski kampovi se ove godine održavaju u lokalnim zajednicama u 15 okruga širom Srbije.   

U svetu se godišnje održi oko 2 500 volonterskih kampova a između međunarodnih volonterskih kampova u svetu i kampova u našoj zemlji nema nikakve razlike. Uvek se rade poslovi od javnog značaja koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi u zejednici gde se kamp održava.

Osim nezamenljivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu mladi razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život.

Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera a kod mladih učesnika i učesnica doprinose razvijanju volonterskog stava i aktivnog odnosa prema zajednici i društvu u kom žive.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage