Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

PogledsaTornika

31. 05. 2018. Čajetina

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Čajetina ne priznaje PP Zlatibor bez odluke Ustavnog suda

Iz Opštine Čajetina najavljuju bojkot do izjašnjenja Ustavnog suda

Opština Čajetina je saopštila da se od lokalnih odbornika očekuje da na vanrednoj sednici Skupštine opštine izglasaju predlog odluke kojom će Skupština opštine Čajetina i njeni organi odbiti da učestvuju u postupku ranog javnog uvida i u daljoj proceduri izrade i donošenja Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.

Taj bojkot, kako navode iz Opštine Čajetina, potrajaće sve dok se Ustavni sud Srbije ne izjasni povodom postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o proglašenju Parka prirode Zlatibor i Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u saopštenju objašnjava da se tačno ne zna ko je predlagač Plana posebne namene Parka prirode Zlatibor koji područje posebne namene, kako navodi, čak proširuje znatno šire i od granica definisanih Parkom prirode Zlatibor.  

Stamatović navodi u saopštenju da su te odluke protivzakonite, da nemaju utemeljenje u Zakonu o planiranju i izgradnji i da njima Srpska napredna stranka pokušava da poništi narodnu volju i, kako dodaje, stavi van snage planove Opštine Čajetina koji su usvojeni u redovnim procedurama.

Inače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavilo da će u periodu od 4. do 18. juna biti rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.

Ministarstvo nadležno za poslove prostornog planiranja organizuje rani javni uvid, kako je navedeno, u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, očekivanim efektima planiranja.

Navode da će rani javni uvid biti u zgradama skupština grada Užica i opština Nova Varoš, Priboj i Čajetina i na zvaničnim internet stranicama ministarstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage