Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

PogledsaTornika

29. 05. 2018. Užice

Autor: Radio Luna/foto J.P. Izvor: Radio Luna/Tanjug

Za Čigotu sertifikat o akreditaciji na sedam godina

Po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, to je najduži period na koji jedna ustanova može da dobije sertifikat o akreditaciji.

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije je dodelila Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

Direktor Agencije Vladimir Stojanović je istakao da je Čigota ocenjena sa vrlo dobrim i odličnim ocenama usluga u ukupnom procentu većem od 90 odsto u devet različitih oblasti.

-         Nama je zadovoljstvo što u našem zdravstvenom sistemu imamo još jednu akreditivnu bolnicu koja pruža specifičnu uslugu, ima dugu tradiciju. Na ovaj način je, svakako, potvrdila da pratio sve trendove, preporuke koje se tiču unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbednosti pacijenata, rekao je Stojanović.

Sertifikat je uručen v. d. direktoru Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma Zlatibor spec. dr. med. Željku Stakiću. On je naveo da je akreditacija potvrda kvaliteta rada i zdravstvenih usluga koje Čigota pruža, ali i obaveza da ta ustanova nastavi da unapređuje kvalitet svojih usluga i podiže standard.

Stakić je naveo da su Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma Zlatibor i Specijalna bolnica Banja Koviljača jedine u istoj kategoriji, iz mreže specijalnih bolnica, sa akreditacijom na period od sedam godina. Inače, po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, to je najduži period na koji jedna ustanova može da dobije sertifikat o akreditaciji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage