Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

PogledsaTornika

18. 05. 2018. Zlatibor

Autor: Radio Luna/foto: JP Gold gondola Zlaitbor Izvor: Radio Luna

Počela montaža opreme na početnoj stanici gondole(FOTO)

Radovi bi trebalo da budu završeni do 11. juna.

Montaža opreme na početnoj stanici Gold gondole je počela juče.

Montažu opreme nadgleda partner iz Francuske čiji će stručnjaci, do kraja maja, nadzirati radove.

Prema utvrđenoj dinamici, kako navode iz JP Gold gondola Zlatibor, radovi bi trebalo da budu završeni do 11. juna.

-         Vremenski uslovi nam idu na ruku i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko dana razrešiti sve probleme u vezi sa dokumentacijom za stubove i da ćemo moći da nastavimo, već od polovine juna, sa ostalim poslovima, navodi direktor Gold Gondole Zlatibor Bojana Božanić.

Prema najavama iz JP Gold gondola Zlatibor, do kraja godine će biti podignuti svi stubovi i stanice, kako kažu, ukoliko sve bude teklo po planu.

-         Za sad je to veliki mamac za investitore koji su spremni da ulažu novac u izgradnju hotela, upravo zato što računaju na puštanje u rad gondole koja će, uvereni smo, biti svojevrsna atrakcija za turiste, kaže Bojana Božanić.

Očekuje da će puštanjem u rad panoramske žičare i dodatnim sadržajima uz gondolu, Zlatibor u narednih sedam do deset godina posetiti million turista i da će broj noćenja premašiti deset miliona.

Podsetimo, radovi na početnoj stanici panoramske gondole na Zlatiboru su počeli 1. maja. Opština Čajetina do Vidovdana očekuje neophodne građevinske dozvole za preostale tri faze izgradnje žičare od centra Zlatibora do vrha Tornika, sa međustanicom na Ribničkom jezeru. Dozvolu da gradi početnu stanicu gondole, Opština Čajetina je dobila krajem februara. Prvi radovi na izgradnji buduće gondole su zvanično počeli na poslednjoj, završnoj stanici na Torniku, nakon što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jula 2017. godine izdalo Opštini Čajetina građevinsku dozvolu za tu stanicu.

Kamen temeljac za izgradnju panoramske gondole je svečano postavljen i osveštan 19. avgusta 2015. godine na lokaciji iznad zlatiborskog pijaca. Kao znak protesta protiv, kako su navodili, sporosti državnih organa u izdavanju neophodnih dozvola za gradnju, u februaru i maju prošle godine održane su mobe nazvane Narod gradi gondolu.

Izgradnju panormaske žičare na Zlatibor finansira Opština Čajetina sa 13 miliona evra.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

19.05.

2018.

anonymous Vlade [neregistrovani] u 00:43

začas bi bilo da Stamat ne grdi Vučka

muči vas lepa ministarka ko zmija žabu

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage