Naslovna  |  Užički kraj  |  Pitalismo  |  Danica Grujičić: Ishitrena odluka o planu reorganizacije transfuzioloških službi(AUDIO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pitalismo

04. 06. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Danica Grujičić: Ishitrena odluka o planu reorganizacije transfuzioloških službi(AUDIO)

Istaknuti neurohirurg smatra da užička bolnica ima ljudske resurse koji mogu da završe posao uz adekvatnu opremu i organizaciju

Ne treba ulaziti u velike reorganizacije, bez dobre procene potreba i analize stanja i broja operacija, prikupljenih jedinica krvi i dobrovoljnih davalaca, smatra profesor doktor Danica Grujičić, načelnik Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Taj istaknuti neurohirurg iz Užica smatra da je odluka o reorganizaciji transfuzioloških službi u Srbiji ishitrena, kako navodi za RAM mrežu, posebno kada je u pitanju Zdravstveni centar Užice. Taj centar pokriva veliko područje i, kako navodi Grujičić, ima ljudske resurse, sposobne da obave posao uz adekvatnu opremu i organizaciju.

-         Ne vidim zbog čega bi se centar formirao u Kragujevcu. Čak postoje razmišljanja da užički Zdravstveni centar dobije linearni akcelerator tako da pacijenti ne moraju da idu u Kragujevac da se zrače nego da mogu ovde, a da Kragujevac služi kao rezerva ako se nešto desi aparatu, a da pacijenti ne bi gubili termine. Prema tome, ako se razmišlja u tom pravcu da sekundarni centri, ovako veliki kao užički, dobiju to, potpuno mi je neshvatljivo da gube transfuziološku službu, komenatriše za RAM mrežu Danica Grujičić.

 

Užice i dalje očekuje odgovor države na poslati zahtev Ministarstvu zdravlja u kojem traže da užička transfuziološka služba dobije ovlašćenja za prikupljanje, preradu i distribuciju krvi i krvnih komponenata do pacijenata.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage