Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pitalismo

04. 06. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Uskoro i Omladinski klub

Radionice, obuke i besplatne škole stranih jezika po otvaranju kluba pri Kancelariji za mlade Užice

Omladinski klub u Užicu počinje sa radom u junu, najavljuju za RAM mrežu iz Kancelarije za mlade koja od sredine aprila uređuje taj prostor u Gradskom kulturnom centru.

-         U daljoj fazi planirano je da se zamene vrata, i da se postave ista od PVC materijala. Planirana je ugradnja venecijanera na prozorima, nabavka novih računara, plazma ekrana od 40 inča, nabavka novih polica za knjige biblioteke Omladinskog kluba koje se u kontinuitetu prikupljaju, navodi koordinator Kancelarije za mlade Srđan Nedeljković.

Najavljuje u Omladinskom klubu u narednom periodu radionice o očuvanju reproduktivnog zdravlja, o bolestima zavisnosti, bezbednosti u saobraćaju, ali i besplatne škole stranih jezika koje je prethodnih godina pohađalo više od 200 mladih.

Udruženja i neformalne grupe mladih će, prema rečima Nedeljkovića, moći da koriste Omladinski klub kako bi sprovodili svoje programske i projektne aktivnosti.

Taj gradski prostor u kojem bi trebalo da se sprovode politike usmerene na direktan rad sa mladima, otvoren je na današnji dan, 4. juna 2014. godine.

Taj prostor u vlasništvu Grada Užica, lokalna samouprava je ustupila Kancelariji za mlade koja se i zalagala za otvaranje Omladinskog kluba u težnji da unapredi život mladih i da im pruži mogućnost da rade na ličnom i profesionalnom razvoju. Klub nije intezivno radio tokom prošle i početkom ove godine.  

Ko će biti koordinator Omladinskog kluba, znaće se nakon renoviranja, navodi Srđan Nedeljković.

Po zanimanju diplomirani ekonomista, Nedeljković je postao koordinator Kancelarije za mlade Užice odlukom Gradskog veća od 20. marta. Za RAM mrežu kaže da je kao višegodišnji predsednik udruženja Omladina Užica bio u prilici da sarađuje sa mnogo mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi, a da je, kao fudbalski sudija, učestvovao i u edukaciji mladih polaznika škola suđenja koje je sprovodila sudijska organizacija.

Nedeljković će biti koordinator lokalne Kancelarije za mlade do povratka prethodnog koordinatora sa trudničkog i porodiljskog odsustva.

Sarađivaće, pre svega, sa oko 30 srednjoškolaca završnih razreda koji su kao volonteri angažovani u Kancelariji za mlade.

Užička Kancelarija za mlade, prema rečima Nedeljkovića, ove godine nije dobila novac iz gradskog budžeta. Projekte će, prema najavama, finansirati iz budžetske rezerve. Deo novca za planirane aktivnosti obezbeđuje projektima koje finansira Ministarstvo omladine i sporta i uz pomoć donatora iz zemlje i inostranstva.

Kancelarija za mlade Užice planira da izgradi košarkaško igralište na Gradskoj plaži, ukoliko im Ministarstvo omladine i sporta odobri taj projekat na ovogodišnjem javnom konkursu. Najavljuju i održavanje sportsko- rekreativne manifestacije užički Megdan krajem avgusta na terenima u Velikom parku.

Nedavno je Kancelarija za mlade organizovala Igre bez granica na Gradskom bazenu u Užicu i radionice i druženje sa decom sa posebnim potrebama u domu Petar Radovanović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

04.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:34

omladinski klub

A kada ce Deciji kulturni centar ??????

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage