Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pitalismo

15. 05. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić/ anketirala:Jovana Mrdak/ foto:J.P, Vladan Karapandžić, Jovana Mrdak Izvor: Radio Luna

Pojedine ulice čekaju umivanje(AUDIO)

Planom i programom predviđeno da se 117 gradskih ulica pere jednom sedmično. Dva puta u toku nedelje planom predviđeno pranje užeg gradskog jezgra, a jednom mesečno pranje šest ulica.

Prolećno pranje gradskih ulica je u toku, a uskoro se, prema najavama iz Bioktoša, očekuje kraj prvog prolećnog pranja, nakon što rizla bude sakupljena i odvežena.  

Kako saznajemo, oko 250 ulica će radnici užičkog Bioktoša prati, ručno i mašinski čistiti od rizle, prema planu prolećnog pranja.

Oko 140 ulica i javnih površina je predviđeno da RJ Održavanje javne higijene ove godine očisti u sklopu redovnog programa pranja.  

Iz užičkog Bioktoša nam kažu da se, prema planu i programu, 117 gradskih ulica pere jednom sedmično. Navode da se dva puta sedmično pere 16 ulica i Trg partizana sa dečjim igralištem, dok se šest ulica pere jednom mesečno.

Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj je nadležna za nadziranje izvedenih radova.

Iz gradskog budžeta je ove, kao i prethodne godine, opredeljeno 54 miliona dinara sa PDV-om.

-         Grad Užice finansira pranje ulica, ručno čišćenje, mašinsko čišćenje, zimsko održavanje trotoara, pražnjenje korpi za otpad, postavljanje i uklanjanje plesama na glavnoj ulici od petka do nedelje, uklanjanje plakata (oglasa, umrlica...), navode iz JKP Bioktoš.

Gradske ulice peru četiri ekipe RJ Održavanje javne higijene sa 12 zaposlenih u užičkom Bioktošu. Rizlu sakuplja i utovara 15 radnika, angažovanih po privremeno- povremenim poslovima. Na održavanju javne higijene su angažovana i dva vozača sa vozilima.

Ulice će se prati, kako kažu, dok vremenski uslovi budu dozvoljavali ili dok se ne ispuni finansijski program.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage