Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pitalismo

08. 02. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Uz pauka i kandže za nesavesne

Vozač nepropisno parkiranog ili zaustavljenog vozila snosi troškove postavljanja uređaja kojim se sprečava odvoženje vozila i postupka njegovog uklanjanja specijalnim vozilom pauk.

Uređaji za blokiranje nepropisno parkiranih vozila na javnoj površini, takozvane kandže, od danas počinju da se primenjuju na području Užica.

Uređaj kojim se sprečava odvoženje vozila postaviće se na vozilo koje je nepropisno parkirano ili zaustavljeno na javnoj površini suprotno gradskim odlukama ili koje je parkirano na javnoj i drugim površinama tako da ometa ili otežava rad javno komunalnih preduzeća, a u slučaju da vozač ne ukloni vozilo nakon naredbe komunalnog inspektora ili policajca, pod pretnjom prinudnog izvršenja, ili suprotno rešenju kojim se nalaže uklanjanje vozila.

Kazna za vozače putničkih vozila kojima je postavljen uređaj za blokiranje iznosi 2.000 dinara, dok je 8.000 dinara kazna vozače teretnih vozila. Vozač će dodatno plaćati 4.000 dinara transportovanje vozila do depoa specijalnim vozilom pauk, ukoliko do 20 časova ne pozove dežurnu službu ili se ne javi u Javnu garažu kako bi platio kaznu za blokirano nepropisno parkirano vozilo.

Podsetimo, RJ Parking Servis užičkog Bioktoša je nabavio 27  kompleta kandži, pretežno za putnička vozila, ali i za kombije, džipove i kamione, nakon što je Gradsko veće Užica na 56. sednici, održanoj u novembru prošle godine, usvojilo Pravilnik o uklanjanju nepropisno parkiranih vozila sa površina javne namene koji predviđa upotrebu uređaja za blokiranje, uz korišćenje specijalnog vozila pauk.

Manje od jednog automobila dnevno u proseku odnese specijalno vozilo pauk

To specijalno vozilo, kako saznajemo od RJ Parking servis JKP Bioktoš, odnelo je tokom januara ove godine malo iznad 20 automobila nepropisno parkiranih na području grada. Tokom 2017. godine je takozvani pauk uklonio i transportovao do depoa za smeštaj prinudno uklonjenih vozila više od 290 automobila.

Kako smo ranije pisali, specijalno vozilo pauk je 2016. godine odnelo 406 nepropisno parkiranih vozila na području grada, a tokom 2015. godine 203 vozila, parkiranih u Užicu na nepropisan način.

Ukupan prihod koji je prošle godine ostvaren od rada specijalnog vozila pauk, kako nam navode iz RJ Parking servis, iznosi 1. 172.000 dinara. 

JKP Bioktoš: Građani da izmire svoje obaveze za usluge parkiranja

JKP Bioktoš je apelovao danas na građane da izmire svoje obaveze za usluge parkiranja da ne bi došlo do naplate sudskim putem što, kako podsećaju, povećava izdatke građana.  

Iz Bioktoša navode da je povećana kontrola naplate dnevnih parking karti koje se, kako navode, izdaju u slučaju neplaćanja u okviru redovne cene plaćanja.

Iz Parking servisa navode da još nisu poznati podaci o ostvarenim ukupnim prihodima Bioktoša od naplate usluge parkiranja na javnim parkiralištima i u Javnoj garaži prošle godine. Pretprošle godine, podsećamo, užički Bioktoš je prihodovao oko 33 miiliona 845 hiljada dinara od naplate usluge parkiranja na javnim parkiralištima i u Javnoj garaži. Prihod od tih usluga Parking servisa je 2015. godine iznosio oko 33 miliona 966 hiljada dinara, dok je 2014. godine bio veći od 37 miliona.

Inače, u Užicu postoji 28 javnih parkirališta sa 910 parking mesta na kojima se parkiranje naplaćuje  SMS-om i jedno zatvoreno parkiralište na prostoru srušene pošte sa oko 60 mesta. JKP Bioktoš raspolaže i sa 160, od ukupno 200, parking mesta u Javnoj garaži gde je u proseku oko stotinu vozila dnevno parkirano po dva i po sata.

Govoreći o planu rada za ovu godinu, RJ Parking servis JKP Bioktoš poručuje da će zadržati postojeći nivo kvaliteta usluga, uz proširenje ulica na kojima će se primenjivati SMS sistem naplate.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage