Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Pitalismo

05. 06. 2017. Užice/Čajetina/Arilje/Kosjerić/Bajina Bašta/Požega

Autor: Jelena Penezić/PU Užice Izvor: Radio Luna

Osumnjičeno 35 osoba za nasilje u porodici

Radio Luna je dobila odgovore od Policijske uprave Užice, upućene 26. maja, o broju prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja i podnetih krivičnih prijava na području uprave tokom 2016. godine i od početka ove godine.

U prva četiri meseca ove godine je podneta 41 krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici, za koje je osumnjičeno 35 osoba. Podneto je i osam prekršajnih prijava za prekršaje iz Zakona o javnom redu.

Prema podacima koje je Radio Luna dobila od Policijske uprave Užice, ukupno 118 krivičnih dela nasilja u porodici, za koja je osumnjičeno 118 osoba, evidentirano je na području Policijske uprave u Užicu u periodu od januara do decembra 2016. godine. Od toga broja, 56 se odnosi na Užice, u Požegi je evidentirano 27, u Bajinoj Bašti 22, Arilju 19, Čajetini 11 i u Kosjeriću četiri krivična dela nasilja u porodici.

Prekršajne prijave podnete su protiv 46 osoba za 46 prekršaja iz Zakona o javnom redu.

Kako smo nedavno pisali, SOS telefon za žrtve nasilja u porodici će uskoro, osim Užica, zvanično biti dostupan i na području Čajetine, Bajine Bašte i Požege.

Inače, Policijska uprava Užice obuhvata područje grada sa okolinom i policijske stanice u Čajetini, Požegi, Arilju, Kosjeriću i Bajinoj Bašti. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage