Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazujseiodmahzaposli

12. 12. 2017.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta

Brnabić: U 2018. prekvalifikacija za još 1.500 ljudi

Veliki broj zainteresovanih za prethodne konkurse za prekvalifikaciju za IT, kako kaže Brnabić, odličan je indikator da razmišljaju o svojoj budućnosti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da je u 2018. godini planirano da u proces prekvalifikacije bude uključeno 1.500 ljudi.

-         Nacionalna služba za zapošljavanje je prvi put budžetirala za nekih 1.000 ljudi prekvalifikaciju za 2018. godinu... Mislim da će preko Kancelarije za informacione tehnologije i eUprava ići još 500 ljudi, kazala je Ana Brnabić novinarima u Palati Srbija.  

Navela je da se u prvom i drugom krugu prijavilo, jako puno ljudi, što je, kako je navela, odličan indikator da razmišljaju o svojoj budućnosti.   

Podsetimo, više od 12.300 kandidata se prijavilo na konkurs za prekvalifikacije za IT sektor u Srbiji koji je raspisan za 900 prijavljenih. Program obuke je nastavak pilot-projekta u okviru kojeg se ove godine  prijavilo 8.000 zainteresovanih, a obučeno oko 100 polaznika.

Pilot projekat je pokrenut na predlog ministarskog Saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Program prekvalifikacija je pokrenut radi smanjenja nezaposlenosti i obezbeđivanja kadrova IT sektoru.  Kreiran je na osnovu istraživanja koje je pokazalo da u narednih godinu dana 118 IT kompanija u Srbiji planira da zaposli 1.000 programera početnika. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage