Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Mladiibiznis

26. 02. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Pokreni se za posao

Pokreni se za posao i u Užicu

Iz prve ruke informacije o programu podrške preduzetništvu i smernicama za prijavu

Nacionalni konkurs Pokreni se za posao je u toku, a program koji pomaže potencijalnim preduzetnicima, preduzetnicima i preduzećima u pokretanju i unapređenju posla, biće u sredu predstavljen u Užicu.

Na konkurs se mogu prijaviti svi građani koji žele da pokrenu sopstveni biznis, ali i oni koji već imaju registrovano poslovanje, a žele da ga unaprede, uvođenjem inovativnih i održivih pristupa u poslovanju, standardizacijom i optimizacijom svojih poslovnih aktivnosti.

Programom Pokreni se za posao se dodeljuju bespovratna sredstva u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa u vrednosti do 10.000 dolara, kako je navedeno, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta. Programom je moguće dobiti poslovnu i stručnu obuku i stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.

Program Pokreni se za posao devet godina organizuje nevladina organizacija Eneka iz Niša, finansijski ga podržava kompanija Filip Moris. Kako je navedeno na sajtu Pokreni se za posao, do sada je programom podržano 711 preduzetnika iz 114 opština i gradova. Sprovedeno je više od 900 poslovnih i stručnih obuka i obezbeđeni su uslovi za zaposlenje oko 2000 ljudi iz svih krajeva Srbije. Kako smo pisali, tim programom je do prethodnog konkursa prošle godine podržano pokretanje ukupno 30 malih preduzeća na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Program podrške preduzetništvu biće predstavljen u Velikoj sali Gradske kuće u 13 časova. Podsetimo, program je nedavno predstavljen i u Priboju.

Konkurs Pokreni se za posao traje do 15. marta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage