Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

28. 08. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Do kraja godine hiljadu korisnika gasa?

Ukupno 228 ljudi u Užicu se prijavilo za priključenje domaćinstva na gasovodnu mrežu po duplo nižoj ceni za tri i po meseca trajanja akcije Užice- čistiji grad.

Ukupno 228 građana se od 1. maja do sredine avgusta prijavilo za akciju Užice- čistiji grad koja omogućava priključenje na gas u pola cene, potvrdio je za Radio Lunu i RAM mrežu direktor Užice- gasa Milan Sekulić.

-         Od 228 prijavljenih, troje ne ispunjava tehničke uslove. Od 225 prijavljenih, četrdeset troje ih je do sada uradilo instalacije i spremno je da koristi gas. U toku je 15 ugovora, navodi Sekulić. Ističe da su svi prijavljeni ušli u proces, a da je među njima i onih koji su konkurisali za subvenciju Grada na javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama.  

Inače, priključak za gas tokom trajanja akcije košta 490 evra, bez PDV-a. Građani ga mogu platiti u 36 mesečnih rata. Ukoliko ispunjavaju tehničke uslove, prijavljeni za priključenje na distributivnu mrežu Užice gasa su u obavezi da urade gasnu instalaciju i da do kraja godine počnu da koriste gas.

Do kraja godine traje i akcija Užice- čistiji grad, osmišljena pre tri godine u težnji da se doprinese smanjenju zagađenosti vazduha. 

Urađeno više od 80 odsto projektovane mreže

Od projektovanih 174 kilometra gasovodne mreže, do sada je u gradu urađeno oko 140 kilometra. Ove godine, kako navodi Sekulić, planirano je da se uradi osam kilometara distributivne mreže.

-         Svi glavni pravci su urađeni, tako da nema većih zahvata, navodi Sekulić i dodaje da su svaki dan na terenu dve ekipe i da izvode radove u manjim, sporednim ulicama.

Gas, kao energent, koristi ukupno 700 domaćinstava i privrednih subjekata u gradu. Taj broj će, prema navodima Sekulića, porasti na hiljadu do kraja godine. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage