Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

25. 08. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Radio- bazna stanica i na Gradskom stadionu?

Doneto rešenje o saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće radio-bazne stanice mobilne telefonije na Gradskom stadionu

Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj grada Užica je donelo rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat postavljanja radio- bazne stanice mobilne telefonije na Gradskom stadionu.

-         Na osnovu sprovedenog postupka procene uticaja na životnu sredinu i izveštaja Tehničke komisije sa predlogom odluke, utvrđeno je da je predmetna Studija  izrađena u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu („Sl.glasnik RS“ br.135/04 i 36/09) i Pravilnikom o sadržini studije o proceni uticaja na životnu sredinu („Sl.glasnik RS“ br.69/05) i da sadrži definisane mere za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje mogućih štetnih uticaja na životnu sredinu koji mogu nastati kao posledica rada na lokaciji, navodi se na sajtu Grada 

 

Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj je donelo rešenje o davanju saglasnosti na studiju na osnovu izveštaja Tehničke komisije. Kako je saopšteno, navedene su mere i uslove koje Telekom Srbija a.d. Beograd treba da sprovede, radi sprečavanja, smanjenja ili otklanjanja  štetnog dejstva na životnu sredinu buduće bazne stanice mobilne telefonije na stadionu. 

U donetom rešenju se navodi da Telekom Srbija ima rok od dve godine da započne sa izgradnjom radio- bazne stanice na predviđenom mestu.

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, nosilac projekta je dužan, da u roku od 30 dana od izgradnje i puštanja u rad radio- bazne stanice na Gradskom stadionu, izmeri nivo elektromagnetnog polja radio-bazne stanice u okolini izvora. Telekom Srbija je u obavezi da dokumentaciju o ispitivanjma dostavi nadležnima u lokalnoj samoupravi.

Podsetimo, preduzeće Telekom Srbija a.d. je krajem juna uputilo zahtev za postavljanjem radio- bazne stanice na Gradskom stadionu, u Omladinskoj ulici, na jedan od stubova na kojem se nalazi reflektor.

Kako se navodi u obrazloženju donetog rešenja, tokom javnog uvida, koji je trajao 20 dana, nije bilo primedbi, prigovora ni žalbi u pisanom obliku. Građani nisu prisustvovali ni javnoj raspravi i javnoj prezentaciji Studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Protiv Rešenja o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, kako navode iz Gradske kuće, Telekom Srbija i predstavnici zainteresovane javnosti mogu pokrenuti upravni spor, podnošenjem tužbe Upravnom sudu u Beogradu, u roku od 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage