Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

22. 08. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Grad Užice

Bazne stanice i na GKC-u i Javnoj garaži?

Čeka se rešenje komisije

Završeni su javni uvidi u Studije o proceni uticaja na životnu sredinu baznih stanica mobilne telefonije koje bi, prema zahtevu Telekoma Srbija, trebalo da budu postavljene  na zgradu Gradskog kulturnog centra, na Trgu Svetog Save, i na zgradu Javne garaže.

Javne rasprave i prezentacije studija su održaneu zgradi Gradskog razvojnog centra 15. avgusta, kako nezvanično saznajemo, uz malu zainteresovanost građana.

Po planu Telekoma, tri panel antene na dva fasadna nosača bi trebalo da budu postavljena na krov GKC, javne ustanove u čijoj se neposrednoj okolini nalaze škole, stambeni, stambeno- poslovni objekti i crkva. Najbliža zgrada je udaljena oko 30 metara od planiranih pozicija antena.

Postavljanje tri panel antene je planirano i na Javnoj garaži koja se nalazi u naseljenom delu grada. Najbliži objekat je na oko 30 metara udaljen od mesta buduće bazne stanice.

U obe studije se navodi da jačina električnog polja koju generiše ispitivani izvor ne prelazi deset procenata referentnih vrednosti za datu frekvenciju propisanih Pravilnikom, na mestima na kojima se može naći čovek.

Kako nezvanično saznajemo, Telekomu, kao podnosiocu zahteva, dati su dodatni uslovi koje bi trebalo da ispuni prilikom postavljanja baznih stanica.

Očekuje su ocena studija i rešenje Tehničke komisije grada. 

http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/15995/radio--bazna-stanica-i-na-gradskom-stadionu.html

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage