Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

08. 07. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna/ foto: Screenshot Službeni list 19/2016

Poništen konkurs za izbor direktora, novi u septembru(AUDIO)?

Konkurs za izbor direktora GKC-a poništen zbog neusaglašenosti Statuta te ustanove sa Zakonom o kulturi

Upravni odbor Gradskog kulturnog centra je nedavno doneo odluku da poništi konkurs za izbor i imenovanje direktora Gradskog kulturnog centra.

Statut Gradskog kulturnog centra nije usaglašen sa Zakonom o kulturi, navodi kao razlog poništenja odluke od 30. maja, na osnovu koje je raspisan konkurs, predsednik Upravnog odbora Gradskog kulturnog centra Danilo Arsović.

-         Došlo je do tehničke greške. Neke stvari se nisu poklapale i sada su date opštini da se pregledaju i usaglase, objašnjava Arsović najavljujući ponovno raspisivanje konkursa nakon usaglašavanja statuta ustanove sa zakonom, što bi prema njegovim rečima, moglo da bude za par dana.

Najranije krajem avgusta, kako saznajemo, tokom jesenjeg zasedanja lokalne skupštine, predlog o izmeni i dopuni Statuta Gradskog kulturnog centra biće na dnevnom redu skupštine.

Nakon što odbornici usvoje dorađen statut, usaglašen sa zakonom, biće raspisan konkurs za izbor i imenovanje direktora te ustanove. 

Za vd direktora GKC-a je 30. juna prošle godine, na 2. skupštinskoj sednici, imenovana bivša članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Vasović(SNS), nakon što je Milovan Obrenović(DSS) razrešen, kako je tada saopšteno, zbog isteka mandata. Vasovićeva je postavljena na tu funkciju do izbora direktora, kako se navodi u Službenom listu grada, najduže jednu godinu. 

Najduže jednu godinu vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju, prema Zakonu o kulturi i Statutu GKC-a iz 2010. godine. 

Rad Gradskog kulturnog centra nije ugrožen, kažu nam nezvanično iz Gradske kuće nakon što je povučen, kako navodi Arsović, prvi javni konkurs za izbor i imenovanje direktora te javne ustanove.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

08.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 22:22

Uobičajeno laganje

Naravno pompezna laž je da je ovo bio prvi javni konkurs za mesto direktora te ustanove. 4. aprila 2014. objavljen je konkurs u listu Danas i lokalnim novinama kao i na sajtu ustanove. NIko nije prošao od prijavljenih, bez ikakvog obrazloženja.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage