Naslovna  |  Užički kraj  |  Izdvajamo  |  Poništen konkurs za izbor direktora, novi u septembru(AUDIO)?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

08. 07. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna/ foto: Screenshot Službeni list 19/2016

Pre konkursa, usaglašavanje Statuta sa Zakonom o kulturi

Poništen konkurs za izbor direktora, novi u septembru(AUDIO)?

Konkurs za izbor direktora GKC-a poništen zbog neusaglašenosti Statuta te ustanove sa Zakonom o kulturi

Upravni odbor Gradskog kulturnog centra je nedavno doneo odluku da poništi konkurs za izbor i imenovanje direktora Gradskog kulturnog centra.

Statut Gradskog kulturnog centra nije usaglašen sa Zakonom o kulturi, navodi kao razlog poništenja odluke od 30. maja, na osnovu koje je raspisan konkurs, predsednik Upravnog odbora Gradskog kulturnog centra Danilo Arsović.

-         Došlo je do tehničke greške. Neke stvari se nisu poklapale i sada su date opštini da se pregledaju i usaglase, objašnjava Arsović najavljujući ponovno raspisivanje konkursa nakon usaglašavanja statuta ustanove sa zakonom, što bi prema njegovim rečima, moglo da bude za par dana.

Najranije krajem avgusta, kako saznajemo, tokom jesenjeg zasedanja lokalne skupštine, predlog o izmeni i dopuni Statuta Gradskog kulturnog centra biće na dnevnom redu skupštine.

Nakon što odbornici usvoje dorađen statut, usaglašen sa zakonom, biće raspisan konkurs za izbor i imenovanje direktora te ustanove. 

Za vd direktora GKC-a je 30. juna prošle godine, na 2. skupštinskoj sednici, imenovana bivša članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Vasović(SNS), nakon što je Milovan Obrenović(DSS) razrešen, kako je tada saopšteno, zbog isteka mandata. Vasovićeva je postavljena na tu funkciju do izbora direktora, kako se navodi u Službenom listu grada, najduže jednu godinu. 

Najduže jednu godinu vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju, prema Zakonu o kulturi i Statutu GKC-a iz 2010. godine. 

Rad Gradskog kulturnog centra nije ugrožen, kažu nam nezvanično iz Gradske kuće nakon što je povučen, kako navodi Arsović, prvi javni konkurs za izbor i imenovanje direktora te javne ustanove.

Komentari (10)

ostavi komentar
sre

12.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 18:43

Upravni Boy

Zapravo u UO je "Boy" pomenut u ovim komentarima i pretpostavljam onaj apsovent više škole Obrenović
A u toj družini tamo im je i predsednik UO Narodnog pozorišta u UE Zlatić. (!)Kakav li konkurs možemo da očekujemo za pozorište!?

Odgovori
sre

12.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 18:31

Re: Tako je

Zapravo jedan od njih je pomenuti Boy iz prethodnih komentara...

Odgovori
sre

12.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:02

Kultura "postuje" zakon

Dva bivsa direktora u upravnom odboru i izgleda nista ne znaju i dozvoljavaju ovakve propuste. Ovog predsednika posle ove odslusane izjave bolje da ne komentarisem.

Odgovori
sre

12.07.

2017.

anonymous Vlade Kremić [neregistrovani] u 02:42

nekad tamburaš,sad gitarista

Za mene je i dalje to ostao Dom armije,Tu sam ja na priredbi za dan mladosti svirao u prvom tamburaškom orkestru sa 12 godina,a kapelnik je bio Pero Buva,Svirali smo dalmatinske pesme:Oj violo i ostale,to je onda bilo u modi

Odgovori
uto

11.07.

2017.

anonymous Vlade [neregistrovani] u 00:36

najbolji

Šomi -Boj najbolji direktor

Odgovori
uto

11.07.

2017.

anonymous Vlade [neregistrovani] u 00:34

najbolji

vratite Šomi -Boja za direktora ( ovo pišem da se uližem izabranoj doktorci Mirjani supruzi Bluz gitariste Šomi boja,pa kad doktorka neće da me porimi,ja kažem da ću ispisati sina Mirka iz grupe Brđani(Highlanders)!Malo šale ne škodi.

Odgovori
ned

09.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:03

Logika?

Pa kako su raspisali 30. maja konkurs, a dole pise da mora 60 dana pred istek mandata? Ako je prethodni direktor izabran 30.juna prosle godine na godinu dana znaci da mu istice mandat 30. juna i da je konkurs trebao da se raspise pre 30.aprila. Imaju li ovi ljudi trunku odgovornosti i hoce li ih ko pitati kako su mogli da raspisu konkurs van zakonskih okvira? Nigde veze, sto bi rekao nas narod.

Odgovori
ned

09.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:55

Nezaposlen

Kao neko ko nema posao vec duzi period redovno pratim sajt zavoda nisam video ovaj konkurs da je uopste objavljivan, a sumnjam da ga je i bilo u dnevnoj stampi. A vi sa Radio Lune ih mozete i pitati ko je sada direktor do prve skupstine ako trenutna direktorka zakonski ne moze duze od godinu dana biti v.d. direktor ustanove?

Odgovori
ned

09.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:01

i sta onda

i hoce li pravna sluzba snositi konsenkvence,zbog lose odradjenog posla.ili ce kao i dosad dobiti bonuse zato sto rade vise sati na izradi novog statuta...

Odgovori
sub

08.07.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 22:22

Uobičajeno laganje

Naravno pompezna laž je da je ovo bio prvi javni konkurs za mesto direktora te ustanove. 4. aprila 2014. objavljen je konkurs u listu Danas i lokalnim novinama kao i na sajtu ustanove. NIko nije prošao od prijavljenih, bez ikakvog obrazloženja.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage