Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdvajamo

08. 04. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Za rad užičke skupštine više od 2,9 miliona

Za rad Skupštine grada Užica od aprila do kraja decembra 2016. godine je isplaćeno 2.907.762 dinara

Od izbora koji su održani 24. aprila 2016. godine je održano devet sednica Skupštine grada Užica, od konstitutivne sednice 8. juna do 27. decembra. Tokom devet sednica prošle godine je razmatrano 147 tačaka dnevnog reda. Doneto je 57 odluka.

Kako su za Radio Lunu saopštili iz Gradske kuće, tokom 9. sednica nije bilo slučajeva da skupština nije usvojila predlog neke odluke. Zabeležena su dva slučaja povlačenja predloga sa dnevnog reda i vraćanja predloga gradskoj upravi na dalje unapređenje i dopunu, odnosno doradu.

Za rad Skupštine grada Užica od aprila do kraja decembra 2016. godine je isplaćeno ukupno 2.907.762 dinara, odnosno predsedniku i zameniku predsednika Skupštine grada Užica ukupno oko 380. 629 dinara, za naknade odbornicima 2. 509.792 dinara, za prevoz odbornika 17.341 dinara. Kako je navedeno za Radio Lunu, svi funkcioneri su se pismenom izjavom odrekli dnevnica za službeni put u zemlji i inostranstvu, pa prošle godine nije bilo isplata po tom osnovu. Za troškove putovanja, odnosno osiguranje i smeštaj, prošle godine je isplaćeno ukupno 29.277 dinara.

Podsećamo, skupštinu grada Užica čini 67 odbornika. Za sednicu kojoj su prisustvovali dobijaju naknadu u visini od sedam odsto od prosečne mesečne zarade u Srbiji, bez poreza i doprinosa. Ta naknada za predsednike odborničkih grupa, prema prisustvu na sednici, iznosi osam procenta od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Srbiji, bez poreza i doprinosa.

Predsednik užičke skupštine prima mesečnu naknadu u visini prosečne mesečne zarade po zaposlenom, bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije, dok mesečna naknada za rad zamenika predsednika skupštine grada Užica iznosi 50 odsto od prosečne mesečne zarade po zaposlenom, bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije.

Plata sekretara Skupštine grada Užica Branke Blažević Vujović iznosi 91. 681 dinara neto, odnosno oko 129.131 bruto, sa minulim radom. 

Inače, kako je saopšteno za Radio Lunu iz Gradske kuće, naknada odbornika, predsednika odborničkih grupa, predsednika i zamenika predsednika skupštine je propisana Odlukom o naknadama i drugim primanjima odbornika gradske skupštine, članova Gradskog veća, upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Naknada za predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada Užica je utvrđena 16. januara 2009. godine, dok je visina novčane naknade odbornika Skupštine grada Užica poslednji put promenjena 26. novembra 2012. godine. Prethodno su odbornici dobijali naknadu od 2.000 dinara, a predsednici odborničkih grupa 2.500 dinara naknade po sednici. 

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

08.04.

2017.

Vojo [neregistrovani] u 11:54

AVE KREMIĆ

Ja mislim, a siguran sam da veliki broj Užičana isto misli, da gdin Kremić treba da se kandiduje za gradonačelnika.
Godinama pratim njegove komentare.
Pa on se razume u svaku oblast. I to ne površno već detaljno, ekspertski
KREMIĆA ZA GRADONAČELNIKA !
PS
Brana na plaži se zatvara 15. maja (ali nema veze )

Odgovori
sub

08.04.

2017.

Vesna Sarvan [neregistrovani] u 11:40

Re: Loša uprava

Poštovani gospodine !
Čajetina je selo. A to što od prodaje Zlatibora i to što od komunalnih i boravišnih taksi Stamatović asfaltira do svake štale, to je za vas možda Amerika, na nas prave Užičane, NE !
Pa s obzirom da je ta "Amerika" nekih 20 km od Užica, preselite se i eto rešenja.
Užice je grad kulture.
I užička skuština je uvek bila, a i sada jeste pristojna i bez vulgarnosti, prostakluka, kako i dolikuje našem gradu.
A vi polako, pravac Amerika

Odgovori
pet

07.04.

2017.

anonymous Vlade Kremić [neregistrovani] u 22:24

loša Uprava

ja im ne bih dao ni dinara,mlate praznu slamu,sve odluke pogrešne,a niko ih i ne poštuje,Gradom moraju da upravljaju mudri domaćini,a ne partijski fićfirići i starlete,Čak ne mogu da puste vodu na javnim česmama kod crkve i pijaca ,šta čekaju,jul mesec,a branu na plaži zatvaraju 15 juna,a lani 1 juna bilo +34 stepena,Sve pogrešno,Tu nema pametna čoveka,Za nas je Opština Čajetina Amerika!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage