Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

IzboriSevojno

23. 03. 2018. Sevojno

Autor: N. K. Izvor: Danas

Nikola Gogić novi predsednik skupštine Sevojna

Nikola Gogić (SPS), direktor Narodnog muzeja Užice, izabran je za predsednika Skupštine gradske opštine Sevojno, u kojoj su lokalni izbori održani 4.marta.

Njegov zamenik biće Žarko Vukotić (PUPS), a Branka Cerović će i dalje obavljati dužnost sekretara Skupštine. Na izborima u Sevojnu, od ukupno 15 odborničkih mandata, koliko ih broji loklana skupština, koaliciji „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Sevojno“ (SNS, SPS,PUPS i SNP) pripalo je deset, a opozicionom bloku „Ujedinjeni pobeđujemo. Za bolju Srbiju. Za Sevojno“ (Zdrava Srbija, DS, DSS, Pokret slobodnih građana, SDS, LDP, Narodna partija i Nova Srbija) pet mandata.

Izrazivši očekivanje da će svi odbornici ispuniti očekivanja svojih sugradjana, Gogić je istakao da je Sevojno opština sa najvećim prihodom po glavi stanovnika, jer na njenoj teritoriji posluju uspešna preduzeća, poput „Impol Sevala“, Valjaonice bakra i drugih, te da će se problemi Sevojničana rešavati uz podršku Grada Užica i republičke vlasti, piše Danas.

Borislav Mihailović (DS), u ime opozicionih odbornika, poručio je da od nove vlasti očekuje potpuno novi pristup u rešavanju problema Sevojničana i ispunjenje svih obećanja koja su, tokom preizbirne kampanje, ponudili premijerka i skoro polovina ministara prilikom njihovih dolazaka u Sevojno.

Na narednoj sednici trebalo bi da se završi konstituisanje lokalne vlasti, odnosno da se izaberu predsednik opštine, a za tu funkciju je predložen Ivan Marić (SNS), njegov zamenik i članovi Opštinskog veća.

https://www.danas.rs/politika/nikola-gogic-izabran-za-predsednika-skupstine-sevojna/

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage