Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

IzboriSevojno

20. 03. 2018. Sevojno

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Konstitutivna sednica u četvrtak

Biraće se predsednik skupštine, njegov zamenik i postavljati sekretar, uz potvrđivanje mandata odbornika lokalne skupštine

Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Sevojno se održava u četvrtak, saopšteno je na zvaničnom sajtu te gradske opštine.

Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno biće na dnevnom redu konstitutivne sednice na kojoj će se potvrđivati mandati odbornika, birati predsednik skupštine i njegov zamenik i postaviti sekretar skupštine.

Od 15 odbornika u sevojničkoj skupštini koji se biraju na četiri godine, deset odbornika će imati izborna lista Aleksandar Vučić- zato što volimo Sevojno(SNS-SPS- PUPS-SNP), dok će pet odbornika imati opozicioni blok Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju(Zdrava Srbija, DS, DSS, Nova Srbija, Nova stranka, LDP i SDS).

Podsetimo, Izborna komisija Gradske opštine Sevojno je 7. marta objavila konačne rezultate lokalnih izbora za odbornike te gradske opštine po kojima je izborna lista Aleksandar Vučić- zato što volimo Sevojno(SNS-SPS- PUPS-SNP), osvojila 2.368 glasova birača, odnosno 62, 15 procenata od ukupnog broja birača koji su na tim izborima glasali za neku od četiri ponuđene izborne liste. Za izbornu listu Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju(Zdrava Srbija, DS, DSS, Nova Srbija, Nova stranka, LDP i SDS) je glasalo 1.115 birača, odnosno 29, 27 procenta od broja birača koji su glasali u Sevojnu. Cenzus nisu prešle izborne liste Dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka, koja broji 131 glas birača, i Srpski pokret Dveri sa 106 glasova Sevojničana.

Tačno 5.881 stanovnik Sevojna je bio upisan u birački spisak, a na drugim po redu izborima od osnivanja te gradske opštine je glasalo njih 3.810, odnosno 64, 78 %.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage